Politie Midden- en West Brabant

Seniorenflat Piusstaete ontruimd na brand

Tilburg, 03-06-2011

De hulpverleningsdiensten rukten donderdagavond 2 juni 2011
(Hemelvaartsdag) uit voor een brand in seniorencomplex Piusstaete aan de Piusstraat in Tilburg. De brand ontstond rond 21.30 uur in een appartement op de vierde etage. De bewoner van dit appartement is vanwege rookinhalatie naar het ziekenhuis overgebracht. Vanwege de rookontwikkeling werden drie verdiepingen van de flat ontruimd. Het ging om de 3e, 4e en 5e etage. Circa zeventig bewoners moesten hun appartementen noodgedwongen verlaten en werden opgevangen in het Mercure Hotel.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar schaalde wel op naar een GRIP-1 situatie (=Gecoördineerde Regionale
Incidentbestrijdings Procedure) vanwege de noodzakelijke evacuatie van de senioren.

De brandweer controleerde samen met de GHOR de ontruimde woningen om te beoordelen of de mensen weer terug naar hun woning konden. De opvang van de bewoners werd gecoördineerd door de gemeente Tilburg, terwijl de politie op elke ontruimde etage van het complex bewaking instelde. Rond
01.00 uur konden de meeste mensen terug naar hun woningen. Tien appartementen op de vierde verdieping werden nog niet vrijgegeven. Voor deze bewoners werd tijdelijk elders onderdak geregeld.

Voor de gedupeerden is Stichting Salvage ingeschakeld. Salvage treedt op namens de gezamenlijke brandverzekeraars en verzorgt de eerst opvang van betrokken en neemt schadebeperkende maatregelen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-06-2011 11:06 | © Regio Midden en West Brabant |