Royal Haskoning


Schiphol en Royal Haskoning houden Fokker100 aan de grond 03-06-2011
Feesterlijke opening Fokker100
Amsterdam Airport Schiphol heeft een Fokker 100 op het dak van het Panoramaterras laten landen op woensdag 1 juni 2011. De Fokker is toegankelijk voor bezoekers. Hiermee biedt de luchthaven haar bezoekers een ware `luchtvaart-experience'. Royal Haskoning is er trots op bij dit project betrokken te zijn geweest en feliciteert Pieter Elbers, Chief Operating Officer van KLM en Jos Nijhuis, President-directeur van Schiphol Group, met deze nieuwe `experience'.
Royal Haskoning, al 50 jaar adviseur van Schiphol, ontwierp de sokkels die het vliegtuig "aan de grond" moeten houden en ervoor moeten zorgen dat het niet door het dak zakt.

Er zijn weinig luchthavens waar je zo goed naar de vliegtuigen kunt kijken als Schiphol. Hierin is onze nationale luchthaven uniek. Vorig jaar werd besloten om bezoekers de mogelijkheid te bieden om niet alleen een vliegtuig van zeer dichtbij te bekijken, maar er ook daadwerkelijk ín te kunnen kijken.

In overleg met KLM, Aviodrome en Royal Haskoning is gewerkt aan een plan om een compleet vliegtuig toegankelijk te maken voor publiek op een plaats die qua luchtvaartervaring niet te evenaren is: Het Panoramaterras op Schiphol. De Fokker 100, een schenking van KLM, is omgebouwd tot een complete `luchtvaart-experience' voor jong en oud. Binnenin het vliegtuig is van alles te zien en te doen en als je naast het vliegtuig staat ervaar je de grootsheid van dit nationale wonder van techniek.

"We zijn trots op het resultaat en zien dit als een geweldig voorbeeld van onze missie om te helpen de wensen en dromen van Schiphol waar te maken", aldus Peter de Jonge, Projectleider Constructietechniek voor Schiphol.

Royal Haskoning feliciteert Pieter Elbers, Chief Operating Officer van KLM en Jos Nijhuis, President-directeur van Schiphol Group, met deze nieuwe `experience'.