De Alliantie


Stap dichter bij start bouw Hogekwartier

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van het Hogekwartier (de Hogewegzone) in Amersfoort. Het Hogekwartier is het gebied rond de Hogeweg tussen het Valleikanaal en de A28. De Alliantie en de gemeente Amersfoort realiseren hier circa 870 woningen, een sportaccomodatie (zwembad en sporthal) en een buurtas die de buurten Liendert en Schuilenburg verbindt.

Met de bewoners
Het college van burgemeester en wethouders legt het ontwerpbestemmingsplan voor de ontwikkeling van het Hogekwartier nu ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.
Het ontwerpbestemmingsplan is tot stand gekomen na een participatietraject. Hierdoor zijn zo de wensen van bewoners zoveel mogelijk in het plan opgenomen. Ook bij de uitwerking van de verdere plannen zijn bewoners en andere belanghebbenden betrokken.

Hoe nu verder?
Op 7 juni gaan de gemeenteraadsleden zich buigen over het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken. Naar verwachting vindt besluitvorming plaats op 28 juni 2011. Als het bestemmingsplan vastgesteld wordt, komt de start van de bouw van het Hogekwartier echt in zicht.

---