Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 3 juni

Alkmaar, 03-06-2011 o 12.00 uur

Snelheidscontrole

Heerhugowaard, donderdag 2 juni

Op donderdagmiddag hield de politie tussen 13.20 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de Westerweg in Heerhugowaard. De controle werd uitgevoerd met apparatuur waarbij overtredingen fotografisch worden vastgelegd. In totaal passeerden 3506 voertuigen de controleplaats, waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur. In totaal 615 voertuigen reden te snel. De bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd. De snelste overtreder reed 154 km per uur.

Mishandeling

Schagen, donderdag 2 juni

Op donderdagmiddag hield de politie een 24-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden wegens mishandeling van zijn 25-jarige ex-vriendin.

De man wachtte zijn vriendin op in Schagen. Hoewel zij geen contact met hem wilde hebben, dwong hij haar mee te lopen naar het station. Hierbij mishandelde hij haar. Omstanders die de vrouw te hulp wilden komen, werden door de verdachte op afstand gehouden met een mes. Het slachtoffer moest vervolgens met de verdachte in de trein stappen richting Heerhugowaard. Ook hierbij werd zij mishandeld. In Heerhugowaard kreeg zij echter hulp van een groepje mannen. De verdachte ging er toen vandoor.

De gewaarschuwde politie trof de man in de omgeving aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het mes, dat hij had weggegooid, werd teruggevonden. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

Auto over de kop

Medemblik, donderdag 2 juni

Op donderdagavond omstreeks 21.20 uur raakte een 34-jarige Pool gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Westerzeedijk in Medemblik. Het slachtoffer zat als passagier in de auto bij een 28-jarige Pool. Zij reden in de richting Medemblik. Ter hoogte van het benzinestation raakte de bestuurder met een wiel van zijn auto een verhoging in het wegdek. Door zijn hoge snelheid raakte hij de macht over het stuur kwijt, schoot naar de linkerzijde van de weg en raakte hier in de berm een betonnen obstakel. Hierdoor sloeg de auto meerdere keren over de kop. De bestuurder kon zonder noemenswaardig letsel zelf uit de auto komen. Het slachtoffer liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op. Omstanders hielpen hem bij het uitstappen. Beide mannen werden voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Omdat de bestuurder drank had gehad, werd van hem bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Aanrijding met letsel

Warmenhuizen, donderdag 2 juni

Op donderdagmorgen omstreeks 11.45 uur raakte een 63-jarige vrouw uit Egmond aan den Hoef gewond bij een ongeval op de Westfriesedijk in Warmenhuizen. De vrouw fietste op de Westfriesedijk toen zij werd ingehaald door een landbouwtractor, waarachter een boottrailer met daarop een boot was gekoppeld. Toen de vrouw omkeek, stuurde zij enigszins naar links, verder de weg op. Hierbij werd zij geraakt door de boot. De vrouw kwam ten val en brak mogelijk een arm of schouder. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Met de fiets over de kop

Den Helder, donderdag 2 juni

Op donderdagavond omstreeks 21.50 uur raakte op de Krugerstraat in Den Helder een 47-jarige Nieuwedieper gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed op een fiets met hoge snelheid vanaf de Polderweg de Krugerstraat in. Vermoedelijk is hij daar geschrokken van aanwezig verkeer. Toen het slachtoffer hard in zijn remmen kneep, sloeg hij met zijn fiets over de kop. De man liep verwondingen aan zijn hoofd op. Hij moest per ambulance worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar voor behandeling.

Overlast jongeren

Den Helder, donderdag 2 juni

Op donderdagavond omstreeks 21.50 uur kreeg de politie een melding dat een groep jongeren voor overlast zou zorgen bij het winkelcentrum aan het Heiligharn in Den Helder. Ter plaatse trof de politie een groep van ongeveer twaalf jongeren aan die drank bij zich bleken te hebben. Bij controle bleken twee jongens van 15 en 19 zich niet te kunnen legitimeren. Beide verdachten werden door de politie aangehouden.

Vervolgens begon de groep jongeren zich met de aanhouding te bemoeien. De dreiging die hiervan uitging was zo groot dat de politiemensen assistentie van collegas inriepen. Dit leidde er uiteindelijk toe dat twee personen, die niet op afstand wilden blijven en steeds weer lastig waren, werden aangehouden. Het ging om een jongen en een meisje van 18 jaar.

Tegen de vier verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Opengebroken autos

Schagen, vrijdag 3 juni

Op vrijdagochtend werd op de parkeerplaats aan de Stationswweg ontdekt dat in ieder geval vijf autos waren opengebroken. Van alle autos waren ruiten ingeslagen, vermoedelijk met de bedoeling om goederen uit de autos te stelen.

De politie neemt contact op met de eigenaren van de autos. Eventuele getuigen of slachtoffers van vernieling of diefstal worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).