Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 03-06-2011

Oproep getuigen: brandstichtingen

AMERSFOORT/HOOGLAND De politie kreeg op donderdag 2 juni meerdere meldingen van brandjes die vermoedelijk allemaal zijn aangestoken. Twee branden leidden zelfs tot schade aan woningen en gevaar voor de bewoners.

Om 03.00 werd bewoner aan de Woudzoom wakker gebeld door omwonenden dat er brand was in zijn voortuin. Er bleken twee afvalcontainers en een schutting in brand te staan. De bewoner kon zelf de brand blussen. Een andere bewoner aan de Woudzoom verklaarde rond 03.15 uur wakker te zijn geworden van het geluid van knisperend vuur. Hij zag dat zijn kliko in brand stond. Ook hij wist het vuur zelf te blussen. Zijn garage grenzend aan zijn woning raakte zwartgeblakerd.

Korte tijd later, rond 03.20 uur werd vermoedelijk brand gesticht nabij een woning aan t Laar. Hier brandden niet alleen twee klikos uit, maar ook een geparkeerde auto en een carport. De woning raakte licht beschadigd. Gelukkig werden de bewoners wakker toen een raam van haar woning sprong door de hitte en konden zij voortijdig de woning verlaten. Enkele naastgelegen woningen werden tijdelijk ontruimd. De brandweer heeft het vuur geblust.

Rond 4.55 uur kreeg de politie de melding dat er op de Oude Kerklaan, achter een kerkgebouw, containers in de brand stonden. De branden werden geblust. Ook hierbij is brandstichting de vermoedelijke oorzaak.

De politie heeft inmiddels buurtonderzoek verricht. Daarnaast heeft de forensisch opsporing nader sporenonderzoek gedaan bij de diverse brandplekken. Ook kreeg de politie eerder die nacht overlastmeldingen en/of van het afsteken van vuurwerk in het gebied tussen Het Kasteel en de Engweg. Hier werd toen niemand aangetroffen.

De politie roept getuigen of mensen die meer informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844. Er zijn in de omgeving jongeren/groepjes jeugd gezien, mogelijk hebben zij meer informatie. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000.

Bestuurder onder invloed aangehouden

LEUSDEN - De politie heeft in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 juni een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 00.05 uur een man op een snorfiets al slingerend over de Arnhemseweg rijden. De bestuurder werd aan de kant gezet en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De 23-jarige man uit Woudenberg werd meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 660 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Woensdagavond vond op het Borneoplein een aanrijding tussen een vrouw op een snorfiets en een auto plaats. De snorfietsster raakte gewond.

Een 58-jarige automobiliste uit Amersfoort reed omstreeks 19.05 uur met haar auto over de rotonde vanuit de richting van de Pasteurstraat. Nadat de vrouw eerst voorrang aan een andere auto had vcerleend, wilde zij haar weg vervolgen in de richting van de Hugo de Grootstraat. Hierbij zag zij een 18-jarige vrouw uit Hoogland op haar snorfiets over het hoofd en botste tegen de snorfiets op. Door de aanrijding raakte de 18-jarige vrouw gewond en werd met arm en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobiliste bleef ongedeerd.