Gemeente Brummen


Gemeentelijke subsidie duurzame energie

(Oorspronkelijke publicatie datum: 03-06-2011)

Inwoners van de gemeente Brummen kunnen subsidie krijgen voor systemen om duurzame energie op te wekken, zoals zonnecollectoren of een zonneboiler, pv-cellen (zonnepanelen) of een warmtepomp. De subsidiemogelijkheden passen bij het gemeentelijk speerpunt duurzaamheid. Zonnepanelen, zonneboiler of een warmtepomp: er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden om zelf energie op te wekken. Deze duurzame energie heeft veel voordelen. De energierekening gaat omlaag, mensen zijn minder afhankelijk van energiemaatschappijen en het milieu vaart er wel bij.

Voor wie?
Inwoners van de gemeente Brummen kunnen subsidie krijgen voor systemen om duurzame energie op te wek-ken. Bijvoorbeeld voor zonnecollectoren of een zonneboiler, pv-cellen (zonnepanelen) of een warmtepomp. Ook voor energiebesparende systemen zoals een micro wkk-ketel is subsidie mogelijk. Het maximale subsidiebe-drag is 250 per maatregel en er wordt voor maximaal drie maatregelen subsidie verstrekt. Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet de aanvrager eigenaar en bewoner van het huis zijn. De subsidiepot is niet onbeperkt en voor de toekenning van de aanvragen geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Meer weten?
Meer informatie over de subsidie en de aanvraagformulieren staan op deze speciale projectpagina over duurzaamheid (peiler duurzame energie).