Tussenstand bekend Verkiezing beste strandpaviljoen van Nederland

Persbericht van Stichting Nederland Schoon

Blijven de strandpaviljoens uit Noordwijk en Hoek van Holland aan de leiding?

Den Haag, 3 juni 2011 - De verkiezing van het Beste Strandpaviljoen van Nederland is in volle gang. Uit de voorlopige tussenstand blijken de populairste strandpaviljoens zich in Noordwijk en Hoek van Holland te bevinden. En ook dit jaar gooit de winnaar van de verkiezing van 2010, paviljoen Bries uit Noordwijk, hoge ogen. Er kan echter nog van alles gebeuren, want het publiek kan nog ruim vier weken stemmen en daarnaast gaat de Mystery Guest nog bij de paviljoens langs. De strijd is dus nog niet gestreden!

Recordaantal stemmen
Meer nog dan vorig jaar stemt het publiek massaal op zijn favoriete paviljoen. Het aantal uitgebrachte stemmen is hoger dan ooit in deze fase van de verkiezing. De website trok al ruim 5.000 unieke bezoekers waarvan meer dan de helft zijn stem uitbracht. Bezoekers kunnen nog tot en met vrijdag 1 juli aangeven wie volgens hen de verkiezing moet winnen. De winnaar is het resultaat van de uitkomsten van jurycontroles tijdens strandrondes, een vragenlijst die bezoekers kunnen invullen en de publieksstemmen via de website www.strandpaviljoen2011.nl. Op 7 juli wordt de nieuwe winnaar bekend gemaakt bij strandpaviljoen Bries.

Duurzaam en Schoon
Naast de prijs voor het beste paviljoen reikt de organisatie prijzen uit aan het meest duurzame en het schoonste paviljoen van Nederland. Hiermee wil de organisatie, bestaande uit Strand Nederland, Koninklijke Horeca Nederland en Stichting Nederland Schoon, ondernemers belonen die zich actief inzetten voor een beter milieu en schonere stranden. Dit jaar viel het de organisatie tijdens de strandrondes al op dat er veel geïnvesteerd is in duurzaamheid. Vooral het gebruik van biologische producten en het toepassen van water- en energiebesparende maatregelen nemen sterk toe aan het strand. Bij de toppers maakt ook het schoon houden van het strand onlosmakelijk deel uit van de bedrijfsvoering. Opvallend is de toegenomen aandacht voor preventie van peuken op het strand.




Razende Robot Reporter