Gemeente Hellevoetsluis


Zilver voor Hellevoetsluis

Gemeente Hellevoetsluis eindigt als 2^e in de provincie Zuid-Holland bij `Gemeente van het jaar-verkiezing'
Bij de jaarlijkse `Gemeente van het jaar-verkiezing' is de gemeente Hellevoetsluis als tweede geëindigd in de provincie Zuid-Holland. Met name in de categorieën `Wonen' en `Winkelen' scoorde Hellevoetsluis hoog, respectievelijk de cijfers 7,3 en 7,7. Volgens de Nederlandse burger zijn de categorieën `Veiligheid', `Wonen', en `Schoon en Groen' de drie belangrijkste en ook op het gebied van `Veiligheid' en `Schoon en Groen' scoorde Hellevoetsluis een mooie voldoende.

Oud-Beijerland kreeg van haar inwoners het hoogste cijfer in onze provincie. Het Zeeuwse Kapelle werd door haar inwoners zo goed beoordeeld dat zij de landelijke titel van `Gemeente van het Jaar 2011'in de wacht hebben gesleept.

Verkiezing
Voor de derde editie van de verkiezing `Gemeente van het Jaar' namen meer dan 36.500 Nederlanders de moeite om hun gemeente te beoordelen. Alle 418 gemeenten in Nederland werden kwalitatief beoordeeld. Daarbij werden tien belangrijke aspecten onderscheiden. Volgens de Nederlandse burger zijn de categorieën `Veiligheid', `Wonen', en `Schoon en Groen' de drie belangrijkste. In het onderzoek konden de deelnemers echter ook hun mening geven over vragen in de categorieën `Verkeer en Vervoer', `Jeugd en Welzijn', `Werken en Ondernemen', `Winkelen', `Recreatie en Toerisme', `Sfeer en Gezelligheid' en `Dienstverlening van de gemeente'.

Bedankt
Burgemeester Kleijwegt is blij met het zilver: "De gemeente Hellevoetsluis is erg trots op het resultaat en wil dan ook alle inwoners bedanken die ervoor hebben gezorgd dat Hellevoetsluis verkozen is tot een na beste gemeente in Zuid-Holland!"

06/03/2011