Gemeente Hellevoetsluis


Koninklijke onderscheidingen voor drie inwoners Hellevoetsluis

Op 29 april ontvingen een zestal inwoners van Hellevoetsluis in het kader van de algemene decoratieronde, oftewel de Lintjesregen, een Koninklijke onderscheiding. Naast deze zes personen werden er nog eens drie mensen verrast door een telefoontje van de burgemeester omdat zij niet aanwezig konden zijn. Deze drie personen hebben op vrijdag 3 juni alsnog hun Koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen door burgemeester Kleijwegt. Het gaat om de volgende personen:

Mevrouw L.M. Baas-van der Ven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij is sinds dertig jaar actief als vrijwilligster en bestuurslid bij buurtcentrum De Oude Woelhoek. Ze is begonnen als souffleuse bij de toneelvereniging van dit buurtcentrum. Ze heeft 15 jaar lang de kindertoneelgroep begeleid en kindervakantiewerk georganiseerd. Daarnaast heeft ze twintig jaar deelgenomen aan de stuurgroep Koninginnedag en ze is daarnaast bestuurslid van de jeu de boulesvereniging. Ook doet zij al heel lang vrijwilligerswerk in verzorgingstehuis De Rozenhoek.

De heer W.M.C. Ferber is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Ferber heeft de afgelopen 26 jaar grote inzet getoond gericht op het welzijn van de Hellevoetse inwoners met name op het gebied van werkgelegenheid en sociale vernieuwing. Hij is mede-oprichter en voorzitter van de stichting Woonlasten, oud-voorzitter van de bouw- en houtbond FNV en sinds 1984 lid van de steunfractie van GroenLinks, waarvoor hij van 2008 tot 2010 ook deel uitmaakte van de gemeenteraad. Daarnaast is hij sinds enkele jaren voorzitter van Vogelvereniging De Vogelvriend.

Mevrouw E.M. Stalpers-Cop is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat zij
al sinds 1980 vrijwilligerswerk verricht in Hellevoetsluis. Zo was zij jarenlang bestuurslid van de Volksuniversiteit en van de Bowlingvereniging te Hellevoetsluis. Sinds 2004 verricht zij vrijwillig werkzaamheden voor de Bridgevereniging Kleiburg te Brielle. Daarnaast is zij sinds 1992 actief voor een van onze tennisverenigingen.

06/03/2011