KNHS

Rabo Renswoude Horse Trials maken zich op voor cross country 3 juni 2011

Renswoude (KNHS) - Dit weekend worden in Renswoude de Rabo Renswoude Horse Trials verreden. Tijdens deze schitterende eventing wedstrijd staat een één en een twee sterren wedstrijd op het programma en wordt ook het Nederlands kampioenschap voor junioren en Young riders beslecht. Gisteren en vandaag hebben de ruiters hun kunnen in de dressuurbaan getoond, morgen staat de spectaculaire cross country op het programma, waarna zondag het afsluitende springen plaatsvindt.

In Renswoude maken ruiters en paarden zich op voor de dag van morgen wanneer de cross country verreden wordt. De tijdsplanning is iets veranderd ten opzichte van eerdere berichten. Om 11.00 uur gaat nu de eerste ruiter van start in de twee sterren cross. De eerste starter in de één ster vertrekt om kwart voor twee.
In de twee sterren strijd en het Nederlands kampioenschap voor Young riders is het Justin Maarse die met Zamira knap aan de leiding gaat. Maarse realiseerde een score van -41.10.
In de een ster is het Rabo Talententeamlid Elaine Pen die met Starlights Rondeel de ranglijst aanvoert. Elaine reed een sterke dressuurproef die haar een score van -44.70 opleverde. De 18-jarige Henrieke Boonzaaijer volgt met Real Fresh op plaats twee met -45.60. Boonzaaijer start echter in het Young riders kampioenschap en komt daarom niet in aanmerking voor de junioren titel. In die strijd delen Sanne de Jong met Melvin en Larissa Hartkamp met Mindira nog steeds de eerste plaats. Beide amazones reden gisteren al hun proef en werden vandaag niet meer gepasseerd door collega junioren.

De toegang tot de Rabo Renswoude Horstrials is morgen gratis, honden kunnen in verband met het gevaar van overdracht van ziektes niet worden toegelaten in de cross country.