Gemeente Sittard-Geleen


Humorfestival wordt jaarlijks cultureel stedelijk evenement

Sittard-Geleen, 5 januari 2011 - Op 3, 4 en 5 juni 2011 zal de tweede editie van heet Humorfestival plaatsvinden in het Stadspark in Sittard. Het Humorfestival Sittard-Geleen wordt een nieuw cultureel stedelijk evenement in samenwerking met de culturele instellingen. 'Hiermee dragen we bij aan het culturele klimaat in de stad en zetten we Sittard-Geleen verder op de kaart buiten de eigen gemeentegrenzen', aldus wethouder Yvonne Baetens (cultuur en evenementen).

In 2009 werd de Cultuurnota 'de kunst van het verleiden' vastgesteld. Eén van de actiepunten van die nota is het opzetten van een stedelijk evenement met medewerking van culturele stedelijke instellingen. Daarnaast vond in 2010 als onderdeel van het Toon Hermansjaar in het Sittardse stadspark het Humorfestival plaats.

Het college ziet de mogelijkheid om beide zaken met elkaar te verbinden en geeft met het Humorfestival Sittard-Geleen invulling aan deze opdracht, samen met de culturele stedelijke instellingen. Zo zal bijvoorbeeld Zomerzone van het Laagland onderdeel gaan uitmaken van het Humorfestival.

Voor een succesvolle continuering en verdere uitbouw is het belangrijk te kiezen voor een jaarlijks terugkerend evenement op een vast moment en een vaste locatie. Daarom heeft het college besloten om de eerstvolgende editie dit jaar te houden, wederom in het monumentale Stadspark Sittard en daarbij vast te houden aan het eerste weekend van juni (3, 4 en 5 juni).

Het evenement zal voorlopig door de gemeente georganiseerd worden. Na enkele jaren moet een evaluatie uitwijzen of het evenement voldoende levensvatbaar is gebleken om de organisatie over te dragen aan andere partijen.


---




Gemeente Sittard-Geleen