Ingezonden persbericht



Oddstream festival presenteert wereldtop kritische denker op inspiratiedag voor kunst en communicatie

Nijmegen, 4 mei 2011

De wereldtop van kritische denkers op het gebied van communicatie komt op 3 juni naar Nijmegen toe om hun visie te delen over kunst, media en communicatie op het Oddstream festival. 'The Inspiration Day for Art and Communication', is een dag waarop de experts inspirerende voorbeelden van kunst, communicatie en media projecten presenteren. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met internationale partner Memefest die over een wereldwijd netwerk van communicatiespecialisten en kritische denkers beschikt.

De zeven sprekers uit o.a. Duitsland, Brazilië, Verenigde Arabische Emiraten, Australië, Groot Brittannië en de Verenigde Staten geven deze dag kleur met uiteenlopende presentaties. Paulo Hartmann (Brazilië), multimedia artiest, muzikant en oprichter van MOBILEFEST International Festival of Mobile Art and Creativity zal een van de sprekers zijn en tevens Alan Bieber oprichter van Rebel-art en project manager bij cultuurtelevisiezender ARTE Creative in Strasbourg. Kunst en muziek, communicatie en een vleugje activisme, het komt allemaal aan bod. Gezien het internationale karakter van deze dag is de voertaal Engels.

The Inspiration Day richt zich op een breed publiek met de focus op studenten en professionals werkzaam in de kunst-, media- en communicatiewereld. Oddstream vindt plaats in en rond industrieel erfgoed de Vasim (Winselingseweg 41) in Nijmegen-West, een plek met geschiedenis waar moderne en vooruitstrevende ideeën alle ruimte krijgen.

Het programma duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Kaarten zijn er in diverse prijsklassen; studenten betalen ¤ 30, zzp-ers, kunstenaars, mensen werkzaam voor non-profit organisaties ¤ 55 en bedrijven/organisaties ¤ 150 en zijn online te bestellen. Deze kaarten geven je die dag ook gratis toegang tot het Oddstream-festival wat tot 24.00 uur duurt. Het Oddstream festival duurt zelf van 2-5 juni en presenteert vier dagen een programma vol muziek, interactieve kunst, performance art, film en meer. Op vier podia treden meer dan 100 acts op. Overdag is er volop livemuziek en 's nachts is er Club Oddstream voor liefhebbers van dance en elektronische muziek en op 3 juni zal dus komt de wereldtop van kritische denkers op het gebied van communicatie naar Nijmegen toe voor 'the Inspiration Day for Art and Communication'. Er is een festivalcamping en een expo met het thema 'Love & Conflict'. Kijk voor meer informatie over deze bijzondere dag op of het Oddstream festival op: www.oddstream.org


---