Ingezonden persbericht


31 mei 2011

TV-PREMIÈRE DOCUMENTAIRES JONGE FILMMAKERS BIJ S-TV

Wat doet een echtscheiding met jongeren? En waarom lukt het Country Wilma niet om die grote hit te scoren? Twee uiteenlopende onderwerpen die aan bod komen in twee totaal verschillende documentaires die in juni bij S-TV, het televisieproject voor jongeren bij RTV Noord-Holland, hun tv-première beleven. Vrijdag 3 juni wordt 'Verliefd, Verloofd, Verloren' uitgezonden. Vrijdag 10 juni is 'Wilma Roos, On Top Of The World' te zien.

In 'Verliefd, Verloofd, Verloren', van de twee aanstormende Amsterdamse filmtalenten Julia Schmitz en Vera van der Burg, wordt pijnlijk duidelijk dat scheiden doet lijden. Ook als je jong bent. De persoonlijke verhalen die zij kinderen van gescheiden ouders voor de camera laten vertellen, zijn zeer openhartig, heftig en confronterend, maar ook ontroerend. Schmitz en Van der Burg wonnen in 2009 de eerste prijs op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren. 'Verliefd, Verloofd, Verloren' belicht het verhaal van de kinderen die bij een scheiding zijn betrokken en nu eens niet de verhalen van psychologen en opvoedkundigen.

Minstens zo aangrijpend is 'Wilma Roos, On Top Of The World', het portret dat een collectief van studenten van de Haarlemse Hogeschool InHolland maakte van de Noord-Hollandse countryzangeres Wilma Roos. Zij is bijna zestig en timmert al 25 jaar aan de weg als zangeres. Wilma ziet zich door dik en dun gesteund door Gerard Joling. Waarom lukt het haar dan niet om een hit te scoren en waarom zien de media haar niet staan? Wilma's jubileumoptreden in muziektempel Paradiso, waar haar single On Top Of The World' in première gaat, moet haar dan eindelijk die spetterende doorbraak opleveren.

Over S-TV:
De afgelopen twee jaar heeft RTV Noord-Holland met het project S-TV achttien middelbare scholen geholpen bij het opzetten van audiovisuele leergangen. Inmiddels zijn er meer dan 35 tv-uitzendingen gemaakt van het programma S-TV, elke vrijdag om 17:40 uur te zien bij RTV Noord-Holland. Ook is er een website waarop meer dan 345 scholierenfilms te zien zijn. Danks S-TV zijn jongeren geen passieve tv-kijkers meer, maar kritische mediaburgers! De filmpjes gaan over actuele gebeurtenissen rondom school, dorp, stad of regio.

Het S-TV Film Festival On The Beach:

S-TV doet meer dan televisie maken. Op maandag 11 juli vindt het S-TV Film Festival On The Beach plaats in Wijk aan Zee. Scholieren die willen meedoen aan het filmfestival kunnen hun film, reportage, documentaire, videoclip of animatie voor 20 juni aanmelden. Tijdens het festival wordt de winnaar gekozen en worden leuke workshops gegeven. Meer informatie over S-TV en het S-TV Film Festival On The Beach vind je hier.

S-TV tv-première 'Verliefd, Verloofd, Verloren'
Vrijdag 3 juni om 17:40 uur bij S-TV op RTV Noord-Holland

S-TV tv-première 'Wilma Roos, On Top Of The World' Vrijdag 10 juni om 17:40 uur bij S-TV op RTV Noord-Holland

S-TV Film Festival On The Beach
Maandag 11 juli van 10:00 -15:00 uur in strandpaviljoen De Instuif in Wijk aan Zee


---

Noot voor de redactie (