Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 01-06-2011

Televisie
EENVANDAAG
Vrijdag 3 juni
18.15 uur - Nederland 1

ONDERWERPEN EENVANDAAG VRIJDAG 3 JUNI
Gevolgen van de droogte voor Nederland
We kennen Nederland allemaal als een nat land met veel water. Deze opvatting is echter niet helemaal waar, Nederland heeft ook met enige regelmaat te kampen met neerslagtekorten en droogte. De lente van 2011 is de droogste sinds we in 1906 landelijk de neerslag bijhouden. Dit heeft grote gevolgen voor de economie, deze loopt dit jaar naar schatting een half miljard euro schade op. Deskundigen op het gebied van watermanagement Patrick Huntjens en Henk Veldhuizen, portefeuillehouder Water bij LTO, trekken vrijdag 3 juni in EENVANDAAG aan de bel.

Het einde van de wereld?
De eindtijdprofeten buitelen over elkaar heen met data waarop de wereld vergaat. Eigenlijk hadden we er volgens dominee Camping uit Amerika al een week niet meer moeten zijn. Maar toen de Apocalyps afgelopen maand uitbleef heeft hij de datum aangepast naar 21 oktober 2011. Echter, volgens de Mayakalender vergaat de wereld op 21 december 2012. Waarom heeft het verhaal over de eindtijd van de aarde zo'n aantrekkingskracht? In EENVANDAAG een bezoek aan 'De wachters van de Nacht', een groep gelovigen die zich in Aalten voorbereid op het einde van de wereld. Voordat het zover is, zal volgens de groep, Nederland nog getroffen worden door een overstroming. Aalten wordt dan Aalten aan zee.

Voorgeleiding Mladic
De van oorlogsmisdaden verdachte Bosnisch-Servische ex-legerleider Ratko Mladic zal vrijdag worden voorgeleid, in EENVANDAAG aandacht hiervoor.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl