Fountain : nieuwe bestuurder, dividend in verhoging met 10% en ovenames in Frankrijk

03/06/2011 18:31

FOUNTAIN

Fountain verwelkomt Philippe Vander Putten als nieuwe onafhankelijke bestuurder, betaalt een dividend dat verhoogd werd met 10% en legt de laatste hand aan de overname van drie operatoren in zuidwest Frankrijk

Braine-l'Alleud, 3 juni 2011. De Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Fountain NV laat een bruto dividend optekenen van 0,88 EUR per aandeel, wat een verhoging betekent van 10% tegenover vorig jaar, en keurt het voorstel goed om Philippe Vander Putten als onafhankelijk bestuurder te benoemen.

Anderzijds meldt Fountain het afronden van de overnames in Frankrijk van FG2 SAS in Pont-Evêque en van Française des Eaux SAS in Nancy, alsook de aankoop van een handelsonderneming in de Isère.

Tijdens de Algemene Gewone Vergadering van Aandeelhouders van Fountain op 30 mei 2011 werden alle resoluties op de agenda goedgekeurd met eenparigheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De Vergadering heeft in het bijzonder de benoeming goedgekeurd van de SCS Vander Putten Philippe, vertegenwoordigd door de heer Philippe Vander Putten, als nieuwe onafhankelijke bestuurder. De heer Vander Putten komt bij de onderneming met een jarenlange professionele ondervinding, opgedaan bij vermaarde ondernemingen zoals Procter & Gamble, L'Oréal, Kraft Foods, Proximus en Brussels Airlines. De Raad is er van overtuigd dat de ondervinding van Philippe, vooral op commercieel- en marketingvlak, een belangrijke troef zal betekenen voor de firma.

De Vergadering heeft eveneens goedkeuring gegeven voor het uitbetalen van een bruto dividend van 0,88 EUR of 0,66 EUR netto, in ruil voor coupon nr 11, betaalbaar aan de loketten van de banken BNP Paribas Fortis, ING, CBC en Dexia vanaf 15 juni 2011. Dat dividend ligt 10% hoger dan in 2010.

Per 1 april 2011 heeft de Groep trouwens de overname afgerond van een klantenportfolio die bestaat uit meerdere honderden Fountain-klanten in het departement van de Isère.

Ten slotte verheugt de Raad zich over het afronden van de overnames van FG2 SAS in Pont-Evêque (bij Vienne) en van Française des Eaux SAS in Nancy. Zoals eerder reeds aangekondigd zullen beide firma's het belangrijkste commercieel platform uitmaken van onze activiteiten in Frankrijk, waar vandaag meer dan 70% van de verkoop in de Groep wordt verwezenlijkt.

Beide overnames, die op jaarbasis een omzet van bijna 6.000.000 EUR uitmaken, zullen vanaf 1 juni 2011 worden opgenomen in de rekeningen van de Groep. Ze zullen onmiddellijk bijdragen tot de verhoging van de bedrijfscashflow en werden gefinancierd via leningen bij een Belgische bank. Het is de bedoeling de marges van hun bedrijfscashflow op groepsniveau te brengen. Het bedrag van de transacties zal niet worden bekendgemaakt.

Voor meer inlichtingen :

Pierre Vermaut

Voorzitter van de Raad van Bestuur