Ingezonden persbericht


Fotostrip wedstrijd Rivierenland-Verhalenland
Wie maakt de mooiste fotostrip van Rivierenland?

juni 2011, Appeltern - Het landschap van Rivierenland is kostbaar. Het landschap Riviierenland geeft identiteit en historie, rust en een mooi uitzicht. Een goede ondergrond voor ons als fietser, ruiter of wandelaar en voor plant en dier. Dit kostbare landschap is ook voedsel voor het fotografische oog! Om het mooie landschap van Rivierenland extra onder de aandacht te brengen, schrijven de initiatiefnemers van Rivierenland, Verhalenland een fotowedstrijd uit.

Fotostrip wedstrijd
Alle hobbyfotografen uit Rivierenland kunnen uit deelnemen aan de fotostrip wedstrijd Rivierenland, Verhalenland. De fotografen worden uitgedaagd om in 4 foto's hun verhaal van het Rivierenland te vertellen. 's Ochtends op een pont, zittend aan het water, fietsend langs de fruitbomen... DDe fotograaf spreekt!

Mooiste fotostrips
De tien mooiste fotostrips worden geselecteerd en vormen de Fotostrip van Rivierenland. Deze stripverhalen wordt tentoongesteld tijdens het Verhalenfestival Rivierenland, Verhalenland. Het Verhalenfestival dat plaatsvindt op de sfeervolle locaties van de Tuinen van Appeltern en Heerlijkheid Mariënwaerdt, staat bol van de verhalen; gesproken, gezongen, gespeelde of verbeelde verhalen. Het laat aan bewoners en toeristen zien wat Rivierenland is en kan. Tijdens dit festival maakt de jury bekend welke genomineerden de eerste, tweede en derde prijs ontvangen.

Na het festival trekt de Fotostrip van Rivierenland langs de deelnemende gemeenten: Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Jury
Een echte vakjury met o.a. Sjors Burggraaf en William Hooteyling, beiden beroepsfotografen uit het Rivierenland. Daarnaast hebben twee wethouders uit het Rivierengebied zitting in deze jury.

Deelnemen kan nog tot en met 6 juni a.s
Iedere hobbyfotograaf die in Rivierenland woont, kan deelnemen aan de fotostrip wedstrijd. Opgave kan door het sturen van een e-mail naar info@rivierenland-verhalenland.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.rivierenland-verhalenland.nl. Na inschrijving ontvangt de deelnemer het reglement van de wedstrijd.