Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eindhoven, 03-06-2011

Brainport Eindhoven slimste

regio ter wereld

NEW YORK - Brainport Eindhoven is uitgeroepen tot Intelligent Community of the Year 2011. Na een spannende finale ontving de delegatie onder leiding van de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel en de Helmondse wethouder van Economische Zaken Yvonne van Mierlo de prijs van het Intelligent Community Forum (ICF). "Dit is een prestatie om als regio trots op te zijn. Het is geweldig om te winnen van driehonderd andere regio's. Deze erkenning is erg goed voor de werkgelegenheid in onze regio."

De bekendmaking van de titelwinnaar vormde de afsluiting van het jaarlijkse internationale ICF-congres 'Building the Broadband Economy' in New York. Na twee keer een eerdere top-7 notering heeft Brainport Eindhoven deze keer alle concurrentie verslagen, waaronder de finalisten Dublin (VS), Windsor-Essex (Canada) en de Franse regio Issy-les-Moulineaux. Eerdere winnaars waren Seoul, Taipei, Tokyo, New York en Stockholm.

Trots

Van Gijzel is uiteraard erg blij met de titel. "We kunnen trots zijn op deze prestatie. De titel geeft ons een enorme boost om Brainport Eindhoven nóg verder op de nationale en internationale kaart te zetten. Brainport Eindhoven is als toptechnologieregio één van de pijlers van de Nederlandse economie. Deze titel onderstreept de ambitie van de Nederlandse regering om tot de top vijf van de wereldeconomieën te behoren." Van Mierlo vult hem aan. "Deze prijs geeft een impuls aan de verdere ontwikkeling van de succesvolle 'triple helix' samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden in onze regio."

Driehonderd deelnemers

Regio's die voor de titel 'Intelligent Community of the Year' in aanmerking komen, slagen er in de ogen van het ICF in om op brede schaal innovatieve, maatschappelijk relevante toepassingen te realiseren op het gebied van breedband en ICT. Jaarlijks schrijven zich voor de wedstrijd driehonderd steden of regio's in.

Jurybezoek

Begin april bezocht het Amerikaanse ICF-jurylid Robert Bell de Brainportregio. Tijdens zijn vierdaags bezoek werd al duidelijk dat hij enthousiast was over de ontwikkelingen. Zo was hij bijvoorbeeld erg onder de indruk van de ontwikkelingen bij ASML en Philips Healthcare. Een videoverslag van dit bezoek is te vinden op: www.brainport.nl

Over Brainport Eindhoven

Toptechnologieregio Brainport Eindhoven is een broedplaats voor innovatie en de thuisbasis voor bedrijven, kennis- en researchinstellingen van wereldklasse. Samen bedenken en maken zij de technologie van morgen die bijdraagt aan een veilige, groene en zorgzame samenleving en aan duurzame economische ontwikkeling van Nederland. Met de regio Eindhoven als kern, is Brainport de spil van een netwerk dat zich over Zuidoost- Nederland en de landsgrenzen uitstrekt. De vijf speerpuntsectoren zijn High Tech Systems &Materials, Food, Automotive, Lifetec en Design.
---

Noot voor de redactie (