Politie Zeeland


---

906-2011 Automobilist rijdt over wegversmalling, Oost-Souburg
In zijn woonplaats is vrijdag rond 16.30 uur een 78-jarige Oost-Souburger met zijn auto over een wegversmalling gereden op de Lekstraat. Daarbij reed hij twee verkeerspalen omver.
Vervolgens reed hij met zijn auto door een groenstrook en kwam tot stilstand tegen een boom. Hij bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. De man werd ter plaatse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd in overleg met justitie besloten zijn rijbewijs in te vorderen. (Dit omdat het vermoeden bestaat dat de man niet langer beschikt over de rijvaardigheid dan wel over de lichamelijke of geestelijke geschiktheid, vereist voor het besturen van een of meer categorieën van motorrijtuigen waarvoor dat rijbewijs is afgegeven).

907-2011 Auto rijdt tegen hekwerk, 's Heer Arendskerke
Op de Oude Rijksweg is vrijdag rond 15.00 uur een auto van de dijk gereden en tot stilstand gekomen tegen een hekwerk.
De bestuurder bleek een 29-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland te zijn. Na zijn ongeluk had hij een bekende van hem gebeld, een 30-jarige man uit de gemeente Goes, om hem te helpen. Agenten troffen bij aankomst dan ook beide mannen aan.
Omdat het vermoeden bestond dat het tweetal mogelijk onder invloed van verdovende middelen was, werden ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar werd van beiden een bloedproef afgenomen. Ook bleek dat de 29-jarige man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.
De auto van de 29-jarige man raakte bij het ongeval beschadigd aan de voorzijde en moest worden getakeld.



Noot voor redacties



Politie Zeeland