Politie Drenthe

Prijswinnaars Veurjoar in de kop? trainen met politie-instructeur

Politiebegeleiding voor vier motorrijders op circuit Assen

Drenthe, 31-05-2011 o Leren rijden als een motoragent en tips en trucs meekrijgen van een politierij-instructeur. Vier Noordelijke motorrijders krijgen die buitenkans op vrijdag 3 juni op het circuit van Verkeersschool Oosterpoort in Assen. Ze wonnen een speciale training met een prijsvraag van de campagne Veurjoar in de kop? van Politie Drenthe en Groningen. Hiermee wijst de politie de motorrijders op het belang van een goede voorbereiding van de motor en rijvaardigheid om veilig de eerste voorjaarsrit te kunnen maken. Eind juni wijst de politie motorrijders opnieuw op veiligheid onderweg door tijdens de TT extra alcoholcontroles te houden.

In het voorjaar halen veel motorrijders hun stalen ros weer van stal. Helaas gebeuren er dan vaak ongelukken, waarvan meerdere met dodelijke afloop. Met Veurjoar in de kop? hoopt de politie het aantal ongelukken te verminderen. Met de prijsvraag in de huis aan huisbladen van de Noordelijke Dagblad Combinatie vroeg de politie extra aandacht voor de campagne.

Voorjaarschecks

De politie riep motordealers, -clubs en rijscholen in Drenthe en Groningen op om voorjaarschecks te organiseren: dagen waarop motorrijders hun motor kunnen laten controleren op onder meer de bandenspanning, het bandenprofiel en oliepeil. Onder meer in Nijeveen, Winschoten en Groningen werd een voorjaarscheck georganiseerd, waarbij de motorrijders ook hun rijvaardigheid konden oefenen. De politie was hierbij aanwezig om voorlichting te geven.