Ingezonden persbericht

Podium Asteriks brengt "Obeliks", met Harmonie, zweet en gitaren.

Blood Red Shoes: één van de meest energieke, aanstekelijke, intense, opruiende duo's uit Engeland komt naar Leeuwarden! Als afsluiting van ŽNever mind the BritishŽ (onze eigen Engelse Maand) gaat Podium Asteriks voor deze dikke show op locatie in De Harmonie. Om deze schitterende locatie helemaal vol te krijgen trekken we alle registers open. Het avondvullend programma wordt verzorgd Talons, het Leeuwarder Black Box Red. Aanvang is 19:30, de entree 17,50 euro. Kaarten zijn vanaf 18 april in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden, aan het loket van De Harmonie en online via www.harmonie.nl.

Het jonge muzikantenkoppel Laura-Mary Carter en Steven Ansell heeft onlangs fonkelnieuw materiaal opgenomen, dus reken er maar op dat Blood Red Shoes weer helemaal startklaar is. Voor wie de afgelopen jaren compleet met z'n hoofd in het zand heeft gezeten: Blood Red Shoes brak in 2008 keihard door dankzij hun debuutplaat 'Box of Secrets' en hun geweldige live reputatie. Qua attitude en songteksten doet BRS denken aan Nirvana en Pixies. En inspiratie doet het tweetal op door artiesten als Blur en Pj Harvey. Het resultaat: heerlijke, krachtige en catchy songs die worden gespeeld met gutsend zweet, een duivelse blik, maar ook juist een lieve aai (van Laura-Mary). Een liveband die zijn weerga niet kent!

Het uit the backwater town of Hereford afkomstige Talons is een instrumentaal gezelschap met de explosieve energie van hardcore en de songopbouw van de hedendaagse math-rock. Met deze energie hebben ze op het podium onder andere 65 Days of Static, Rolo Tomassi, Grammatics en Frank Turner mogen vergezellen. Met het nieuwe album Commemorations zet Talons zijn klauwen in hun eigen creaties geschreven over de laatste 2 jaar. Met 2 gitaren, 2 violisten, drums en een bassgitaar een ware sensatie op het podium.

Leeuwardens eigen Black Box Red heeft nog maar weinig introductie nodig. Na vele locale optredens, 2 tours in Engeland en een tour door Duitsland staat de formatie live als een huis. Dit bleek ook tijdens het optreden op Eurosonic/Noorderslag wat de band geen windeieren heeft gelegd. Wie dit energieke duo nog niet heeft gezien krijgt de kans dit nu te doen. Met invloeden uit o.a. The White Stripes en Crystal Castles is het de bedoeling dat de voetjes van de vloer gaan en dat er zolang gedanst wordt tot iedereen last heeft van "Blood Red Shoes".

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.

---

Wie: Blood Red Shoes, Talons, BlackBoxRed

Wat: Podium Asteriks doet een Obeliks

Waar: De Harmonie, Ruiterskwartier 4, 8911 BP, Leeuwarden

Wanneer: Vrijdag 3 juni 2011.

Entree: E 17,50

Contact: Dorien Padding, 06-42451187

Blood Red Shoes: http://www.bloodredshoes.co.uk/

Talons: http://www.myspace.com/gotalons

Black Box Red:http://www.myspace.com/blackboxred

Podium Asteriks: www.podiumasteriks.nl

---- --