Ingezonden persbericht

Open WK Amsterdam op sportpark Middenmeer

De hele wereld dit weekend te gast in Amsterdam

Komend weekend barst de strijd los op Sportpark Middenmeer. 34 herenteams en 9 damesteams gaan er alles aan doen om de titel 'Wereldkampioen van 2011' binnen te slepen en een jaar te mogen dragen. Na 165 wedstrijden in één weekend op 10 velden, met 30.000 bezoekers, werden vorig jaar Kaapverdië(heren) en Ghana(dames) de terechte winnaars. Dit jaar zullen de Kaapverdianen, die uit Rotterdam komen, hun titels met hart en huid gaan verdedigen, een klus die nog behoorlijk lastig kan gaan worden. Bij de dames is Ghana de grote afwezige dit jaar, zij hebben de organisatie al tijdens de inschrijvingen laten weten dat ze dit jaar niet mee zullen doen.

Alle deelnemende teams zijn bloedfanatiek en zijn al maanden aan het trainen om dit weekend te gaan knallen tijdens het Open WK Amsterdam 2011. Een prestigieus toernooi dat zijn strepen na tien (!) voorgaande edities ruimschoots heeft verdiend.

Nieuw in 2011 is de opsplitsing van het toernooi in twee klassen; een prestatie- en een recreatieklasse, zodat het voor alle teams weer leuk is om dit toernooi met de eigen gedachte mee te doen. 'trots op Nederland én trots op eigen land van herkomst' geeft directeur Vadym Zellner aan op de vraag wat die gedachte dan is.

In 2011 wordt alweer de 11e editie Open WK Amsterdam georganiseerd; ooit een grapje van een aantal jongens, die in hun stamcafé zaten te kijken naar de wedstrijden van Euro 2000. Het toernooi is nu uitgegroeid tot een jaarlijks tweedaags voetbalfestival dat in 2011 maarliefst 34 herenteams, 9 vrouwenteams en 16 jeugdteams ziet voetballen. Bezoekersaantallen worden geschat plm. 30.000.

De wedstrijden zijn zaterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur. Zondag begint de dag om 10.00 uur de finales zijn om

14.45 uur: Dames recreatie

16.00 uur: Heren recreatie

17.00 uur: Dames prestatie

18.30 uur: Heren prestatie

De prijsuitreiking zal om 19.30 uur op het podium plaatsvinden.

Zaterdag om 13.00 uur zal het evenement net als in 2010 door Fatima Elatik, Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Oost, geopend worden. Alle bondscoaches komen dan op het podium, er worden 6 tickets naar Afrika verloot onder deze coaches, aangeboden door één van de sponsoren; Royal Air Maroc. Alle wedstrijden liggen op dit moment stil.

De combinatie dans & muziek, eten & drinken en een grote dosis sportiviteit brengt de wereld bij elkaar. De perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te leren kennen en elkaar te respecteren. De missie van het Open WK Amsterdam is duidelijk, helder en spreekt de waarheid: 'Kleurrijk Nederland samenbrengen vanuit gemeenschappelijke passies'.

Kom langs en proef de unieke wereldse sfeer! De hele wereld te gast in Amsterdam!