Stadsherstel Amsterdam


Stadsherstel presenteert kamermuziek van EllaNi, met een avond vol Schubert!

Waar: Amstelkerk, Amstelveld 10, Amsterdam

Wanneer: vrijdag 3 juni 2011

Tijd: 20.15 uur
Entree: ¤ 7,50
R

De EllaNi Kamermuziek Serie bestaat uit een verscheidenheid van kamermuziekconcerten het hele jaar door gespeeld in verschillende formaties. Op vrijdag 3 juni worden werken van F. Schubert ten gehore gebracht.

Programma:
F. Schubert - Fantasie in f
F. Schubert - Sonate in c
F. Schubert - Strijkkwintet

Musici:
Thomas Beijer - Piano
Mirthe Helder - viool
Elvira van Groningen - viool
Ella van Poucke - cello
Nicolas van Poucke - piano
Hannah Strijbos - altviool
Michael Stirling - cello

De EllaNi Kamermuziek Serie is ontstaan in 2008 als gevolg van de droom van Ella Van Poucke, 17 jaar, om een 'world wide web' van fantastische musici van verschillende generaties, nationaliteiten en achtergronden te creëren en om die regelmatig bij elkaar te laten komen om kamermuziek uit te voeren op een top-niveau in het centrum van Amsterdam.

EllaNi
Celliste Ella en haar broer, pianist Nicolas van Poucke, vormen het EllaNi duo. Ze spelen regelmatig concerten in Nederland en het buitenland. In 2009 begonnen ze een concert serie in de Amstelkerk te Amsterdam. Het gehele seizoen verzorgen verschillende formaties hier een verscheidenheid aan kamermuziekconcerten.

Stadsherstel Amsterdam NV

Stadsherstel Amsterdam (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, monumenten en cultuur. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming van haar bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld ¤ 10 miljoen per jaar. Stadsherstel is eigenaar vvan meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten.

Een aantal bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.


Noot voor de redactie,

Stadsherstel Amsterdam