Ingezonden persbericht


Persbericht - 26 mei 2011

Archeologisch Spreekuur bij Nieuw Land

Lelystad - Iedere eerste vrijdag van de maand kunt u in Nieuw Land terecht voor het Archeologisch Spreekuur. Hebt u een bijzonder voorwerp gevonden in Flevoland en vraagt u zich af wat een deskundige u hierover kan vertellen? Op vrijdag 3 juni staat de archeoloog weer voor u klaar.

Op het maandelijkse Archeologisch Spreekuur komen regelmatig de meest bijzondere voorwerpen op tafel. Hebt u ook het vermoeden dat u in het bezit bent van een archeologische vondst uit Flevoland en wilt u na jaren wel eens zekerheid hebben over wat het is, kom dan met uw vondst naar het Archeologisch Spreekuur in Nieuw Land. Dick Velthuizen, archeologisch medewerker van Nieuw Land zal, bijgestaan door leden van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, de meegebrachte voorwerpen determineren. Als de aanwezige deskundigen geen raad weten met een vondst, zullen zij hun uiterste best doen om de mensen door te verwijzen naar specialisten. Ook kan het voorwerp tijdelijk worden achtergelaten, zodat de archeoloog op zoek kan gaan naar een specialist binnen het vakgebied.

Op vrijdag 3 juni bent u van harte welkom in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten. Het archeologisch spreekuur begint om 13.00 uur tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen zich bij aankomst melden bij de receptie. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.



Ingezonden persbericht