Ingezonden persbericht




P E R S B E R I C H T

Physical Statements: afstudeerperformance van eerste lichting afstudeerders Academy for Circus and Performance Art

De Academy for Circus and Performance Art van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) te Tilburg kent dit jaar haar eerste lichting afstudeerders. Zij houden hun group performance 'Physical Statements' van vrijdag 3 t/m zondag 5 juni in de Concertzaal van Theaters Tilburg.

Physical Statements

Wat is eigentijds circus? Wat is Performance Art? En wat is nu de mix van Circus en Performance Art?

PHYSICAL STATEMENTS neemt u mee naar de oorsprong van circus. Het toont hoe circus nieuw leven wordt ingeblazen in de ontwikkeling naar een meer eigentijdse kunstvorm.

PHYSICAL STATEMENTS is een mix van een uiteenzetting

over performance in combinatie met een ontzettend grappige circusvoorstelling.

PHYSICAL STATEMENTS is zowel prachtig als overweldigend. Het is een voorstelling voor kinderen en volwassenen in de leeftijd van 9 tot 99.

Vrijdag 3 & zaterdag 4 juni | 20.00 uur

Zondag 5 juni | 14.30 uur | Concertzaal, Theaters Tilburg (Schouwburgring)

Kaarten à ¤ 7,50 zijn te reserveren via www.fontys.nl/kunsten/reserveringen

Regie: Rolf Alme (Noorwegen) | Regie-assistent: Mads Pettersen (Noorwegen)

De afstudeerders

De afstudeerders en performers van deze show zijn: Leila Köckenberger, Bert Loenders, Cecilia Manfrini, Evertjan Mercier, Zinzi Oegema, Lisa Rinne, Fréderique Snoeks, Wietske Vogels, Christopher Schlunk en Iris Pelz (Iris en Christopher zijn tevens genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs 2011). Zij mogen zich de eerste lichting afstudeerders noemen van de Academy of Circus and Performance Art, die startte in september 2007. De Engelstalige academie combineert circus met andere kunstvormen, zoals drama, beeldende kunst, dans en muziek. Deze internationale groep studenten leerde alle aspecten van de hedendaagse circuskunst. Tijdens hun vierjarige studie ontwikkelden zij zich op artistiek, fysiek en technisch vlak, om aan de slag te gaan in een hedendaags circus of ander uitvoerend kunstenberoep, zoals variëteitshows, festivals, straatoptredens, circustheater, visueel theater, amusementenparken, evenementen etc. De studenten leerden ondernemen, zichzelf managen en promoten. In de vier jaar vestigden zij een naam en werden een begrip in Tilburg en ver daarbuiten.

////EINDE PERSBERICHT///