Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

26 mei 2011

Promotie voor biologisch uit eigen regio

Start vijfde editie Boergondisch feestmaal bij biologische boer op Hoeve Biesland

De vijfde editie van het Boergondisch feestmaal gaat in 2011 van start met een culinair diner tussen de koeien in Delfgauw. Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra promoten met het Boergondisch feestmaal duurzame consumptie en authentiek smaakvol eten van de biologische boer uit eigen regio. Boer en boering Jan en Mieke Duijndam geven de aftrap op Hoeve Biesland op 3 en 4 juni a.s. De afgelopen vier jaar schoven 4000 mensen bij 32 biologische boeren aan tafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal bij de boer. In de maanden juni tot en met oktober van dit jaar verzorgen biologische boeren door het hele land elk weekend een buitengewoon culinair onthaal in de stal, de wei of in de boerenschuur

Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangen menu met de dagverse biologische oogst van het land. Een excursie met de biologische boer(in) over de landerijen maakt onderdeel uit van het programma. Bij Hoeve Biesland staat Sjaak Borsboom van Biesland Kookt! in samenwerking met restaurant Rossio uit Delft te koken tussen de koeien.

Locaties

De volgende boerderijen staan definitief op het programma. Meer locaties volgen.

Hoeve Biesland, Delfgauw
't Hof Welgelegen, Middelburg
De Ommuurde Tuin, Wageningen/Renkum
't Ecoloar, Wythmen bij Zwolle
Tuinderij Eyckenstein, Maartensdijk
De Heijerhof, Baexum
De Bergerhof, Sevenum
Moestuin Maarschalkerweerd, Utrecht
De Dikhoeve, Ransdorp
Croy Cruyden, Aarle-Rixtel
De Serre van tuinderij Land & Boschzigt, 's Graveland 't Schop, Hilvarenbeek

Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van de biologische boeren, Stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra, in samenwerking met de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van 'smaak, authenticiteit en regionaliteit' met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio. Alle informatie over het Boergondisch feestmaal, de boerderijen en de reserveringsmogelijkheden zijn te vinden op http://www.vaneigenerf.nl

EINDE PERSBERICHT