Persbericht

Kingston Digital introduceert eerste SandForce-based SSD-lijn


* Op SATA 6Gb/s gebaseerde SSD voor enthousiastelingen, gamers en gebruikers die hoge prestaties verwachten
* Best presterende Kingston SSD

* HyperX upgrade kit voor gemakkelijke installatie

Computex/Amsterdam, 3 juni 2011 - Kingston Digital Europe Ltd, een onderdeel van Kingston Technology Company Inc., 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, laat weten dat het in samenwerking met SandForce(TM) Inc., marktleider in high-performance SSD (Solid-State Drive) processoren, zijn eerste SATA 6Gb/s based SSD lijn introduceert. Deze lijn is gericht op enthousiastelingen, gamers en gebruikers die hoge prestaties verwachten. De Kingston HyperX(TM) SSD ondersteunt de snelste en meest betrouwbare SandForce controller tot nu toe. De SSD's zijn ook verkrijgbaar als bundel met de HyperX upgrade kit voor gemakkelijke installatie.

De HyperX SSD's worden geleverd in capaciteiten van 120GB en 240GB. Ze worden ontwikkeld met SandForce SF-2281 controllers die SATA Rev 3.0(6GB/s) ondersteunen. Het zorgt voor ongelofelijke sequentiële lees/ schrijf doorgifte van 525/480 MB/s, 4KB random lees/schrijf snelheid, IOPS van 40.000/60.000 (240GB) en SandForce DuraClass(TM) Technology voor het realiseren van de beste prestaties.

Kingston HyperX is bij veel enthousiastelingen bekend als de marktleider voor hoogstaand geheugen. De nieuwe HyperX SSD zet deze traditie van innovatie en hoogwaardige performance voort door koppeling met de nieuwste SandForce controller Intel(TM) 25nm compute NAND (P/E 5K) om zo de performance en endurance te bereiken die de meest veeleisende gebruikers nodig hebben.

"Deze lancering is erg spannend voor ons. De SandForce controller maakt het voor ons mogelijk de hoogwaardige performance te bieden die nodig is voor power-users, gamers, en enthousiastelingen," zegt

Vincent Oostlander, Regional Director Benelux, Nordic & Baltic bij Kingston Technology. "Het bereiken van een uiteindelijke, produceerbare, kwalitatief goede controller en firmware was een veeleisend proces, maar zeker het wachten waard. Door de nieuwste controller van SandForce te combineren met Intel 25nm compute NAND (P/E 5K) hebben we een SSD gemaakt die tegemoet komt aan de eisen van de meest toegewijde gebruikers."

Belangrijkste kenmerken van de Kingston HyperX SS-lijn:
* Intel 25nm Compute NAND (P/E 5K): 5K compute NAND biedt een aanzienlijk prestatietoename over de standaard 3K cycle NAND.
* Geavanceerde Wear-Leveling Technologie: Geavanceerde algoritmes maken het mogelijk dat individuele flash memory blokken op een evenwichtige manier worden verwerkt, waardoor maximale endurance mogelijk is bij een optimale prestatie.
* Handmatig configureren i.p.v. automatisch: De HyperX SSD werkt met handmatig configureren in plaats van automatisch, waardoor de gebruiker de mogelijkheid heeft de SSD performance aan te passen aan zijn eigen eisen. De gebruiker kan de grootte van de 'over provision spare' ruimte vergoten; zodoende vermindert hij de gehele capaciteit van de drive terwijl de snelheid en performance toenemen.
* TRIM en S.M.A.R.T ondersteuning: Met aanvullende ondersteuning voor zowel TRIM als S.M.A.R.T., is de HyperX SSD voorzien van alle essentiële middelen die enthousiastelingen, veeleisende gebruikers en gamers nodig hebben om het beste te halen uit de performance en drive endurance van hun PC's.
* DuraClass(TM) technologie:DuraClass Technologie vertegenwoordigt een aantal NAND Flash management functies die samenwerken om eersteklas SSD betrouwbaarheid, performance en energie-efficiëntie te leveren. Dit onderscheidt SandForce SSD-procesoren van andere Flash controllers.
* HyperX upgrade kit bevat:

* Acronis(TM) True Image(TM) HD migratie software
* 2.5" Desktop Mounting Plate

* HyperX USB External Drive Bay

* HyperX meerkoppige schroevendraaier

* HyperX SATA data kabel

De Kingston HyperX SSD's worden ondersteund met een driejarige garantie, 24/7 gratis technische ondersteuning en Kingston betrouwbaarheid. De verzending start 11 juli 2011. Kijk voor meer informatie op: www.kingston.com/europe

Kingston HyperX SSD toepassingen en specificaties:
* Sequentiele snelheid**:

* Sequentieel lezen 6Gb/s: 525MB/s

* Sequentieel schrijven 6Gb/s: 480MB/s

* Random 4K lezen/ schrijven:

* 120 GB: 20,000 / 60,000 IOPS

* 240 GB: 60,000 / 60,000 IOPS

* Max Random 4K lezen/ schrijven:

* 120GB: 95,000 / 70,000 IOPS

* 240GB: 95,000 / 60,000 IOPS

* Omvang: 2.5"

* Interface: SATA 6Gb/s en 3Gb/s,

* Garantie: 3-jaar Kingston garantie, 24/7 technische ondersteuning
* Capaciteit1: 120GB, 240GB

* Opslagtemperatuur: -40°C ~ 85°C

* Operationele temperatuur: 0°C ~ 70°C

* Afmetingen: 69.85mm x 100mm x 9.5mm

* Vibratie operationeel: 2.17G

* Vibratie niet-operationeel: 20G

* Schokbestendigheid: 1500G

* Power specificaties:

* 120GB: 0.455 W (TYP) slaapstand / 1.6 W (TYP) lezen / 2.0 W (TYP) schrijven
* 240GB: 0.455 W (TYP) slaapstand / 1.5 W (TYP) lezen / 2.05 W(TYP) schrijven


* Deze over provisioning functie wordt uitgevoerd op eigen risico van de gebruiker en heeft software van derde partijen nodig voor schijf partitie. Kingston zal geen tools verschaffen om deze functie uit te voeren.


** Gebaseerd op interne tests. Performance kan variëren door systeminstellingen.


1 Een gedeelte van de vermelde capaciteit wordt gebruikt voor formattering en andere functies en is dus niet beschikbaar voor gegevensopslag. Voor meer informatie kunt u een beroep doen op Kingstons Flash Memory Guide - http://www.Kingston.com/Flash_Memory_Guide