Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 3 juni 2011

Upload Cinema zet de fans in de schijnwerpers

In juni schuift filmclub Upload Cinema de sterren, idolen en andere publiekslievelingen terzijde om plaats te maken voor degenen zonder wie hun roem niet mogelijk was geweest: de fans. Van hysterische tienermeisjes en wonderlijke imitators tot bizarre verzamelaars en verontrustende stalkers, 'I'm Your Biggest Fan' toont de meest verbazingwekkende, grappigste, creatiefste en engste manieren waarop fans hun idolen adoreren.

De enorme publiciteitsmachine die internet heet, heeft iedereen de mogelijkheid gegeven om zelf beroemd te worden. Toch is dit nooit ten koste gegaan van de klassieke situatie van megaster met talloze fans. Ze worden alleen nóg meer bewonderd, nóg intensiever gevolgd en nóg beter geïmiteerd. Fancultuur is levendiger en veelzijdiger dan ooit en staat nu geheel verdiend zelf op het podium, klaar om het applaus van de toeschouwers in ontvangst te nemen.

Upload Cinema werkt voor 'I'm Your Biggest Fan', de afsluiting van dit seizoen, samen met Lowlands TV. Een speciale versie van het programma wordt tijdens het Lowlands Festival op tv-schermen vertoond en op zaterdag 20 augustus op één van de podia. Gastredacteuren zijn programmeur van Lowlands TV Kees Veling en Volkskrantcolumnist, schrijver en fangek Hanna Bervoets wiens laatste succesvolle boek aanleiding was voor deze samenwerking. 'Lieve Céline' gaat over een laagbegaafde jonge vrouw met een passie voor Céline Dion, aldus Bervoets.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van de voorstellingen op www.uploadcinema.net.

Een tipje van de sluier: onderstaande video's zijn onderdeel van het programma

Kissing Michael

www.youtube.com/watch?v=pe7TmKOd8XQ

Julia Roberts Tattoos

www.youtube.com/watch?v=qKPOOgs_I08

Tuts My Barreh

www.youtube.com/watch?v=G7oGx2dImE8

Over Upload Cinema

Elke eerste maandag van de maand presenteert Upload Cinema een programma vol inspirerende en vermakelijke internetfilmpjes in filmtheaters en op bijzondere locaties. Elke maand is er een nieuw thema. Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur. Upload Cinema won nationale en internationale prijzen voor de 'cross over' tussen bioscoop en internet. De reguliere voorstellingen worden vertoond in 15 steden in Nederland, en in Barcelona en Madrid, waar Upload Cinema na een succesvolle introductie ook vast op het maandelijkse filmprogramma staat.




Ingezonden persbericht