Ingezonden persbericht


Bekende Nederlanders strijden om mooiste plek van het land

Stichting Nederland Schoon en SBS 6 organiseren BN'er Battles

Den Haag, 3 juni 2011 - Vandaag gaat de strijd om de mooiste plek van Nederland van start met de BN'er Battles. Zes bekende Nederlanders, Leontine Borsato, Selma van Dijk, Piet Paulusma, Gallyon van Vessen, Rob Verlinden en Evelien de Bruijn, nomineren elk hun favoriete stukje Nederland. Vervolgens kan het publiek via www.nederlandschoon.nl zijn stem uitbrengen. De BN'er Battles worden georganiseerd door Stichting Nederland Schoon en SBS 6.

De hele maand juni vinden er BN'er Battles plaats. De BN'ers strijden steeds twee tegen twee. De Battles worden uitgezonden in de late editie van SBS 6 Shownieuws om 22.50 uur. De eerste BN'ers die op vrijdag 3 juni de strijd aangaan, zijn Leontine Borsato en Selma van Dijk. "Ik heb het bos van 's Graveland genomineerd," zegt Hart van Nederland presentatrice Selma van Dijk, "omdat het zo'n afwisselend gebied is met vennetjes, weilanden en bos. En er is een speeltuintje, dus ook voor kinderen is het bosbezoek iedere keer een feest." "Mijn favoriete plek is Blaricum in de omgeving van Rust Wat", zegt Selma's tegenstander Leontine Borsato. "Het is een van de meest romantische plekjes die ik ken. Het water met het kleine eilandje erin is schitterend, we lopen er vaak en kijken dan naar de waterlelies, de ganzen en de eenden. Ik ben er elke keer opnieuw van onder de indruk."

Mooiste prijzen van Nederland
De winnaar van de BN'er Battles wordt beloond met een award. Maar ook de kiezers kunnen voor hun stem een mooie prijs winnen: Stichting Nederland Schoon verloot bij elke Battle één iPod Touch. Na sluiting van de actie op 30 juni wordt een iPad 2 verloot onder diegene die op de overkoepelende winnaar heeft gestemd (de BN'er met de meeste stemmen van alle Battles). "Met deze actie willen we laten zien hoe mooi Nederland is", zegt Ulli Schnier, directeur van Stichting Nederland Schoon. "Het is toch doodzonde om al die prachtige plekken te vervuilen met zwerfafval? Laten we met elkaar ons best doen om Nederland schoon te houden."

Publieksbattle!
Tegelijk met de BN'er Battles (van 1 tot 30 juni) loopt ook de Publieksbattle. Iedereen kan aan deze wedstrijd meedoen door een foto van zijn of haar favoriete plek in Nederland te uploaden op www.nederlandschoon.nl. Een professionele jury kiest uit alle inzendingen de drie foto's die de schoonheid van de gekozen locatie het best uitbeelden. De jury bestaat uit Uli Schnier, directeur Stichting Nederland Schoon, Evert Santegoeds, hoofdredacteur Privé, Rob Geus, presentator, en een afgevaardigde van ANP Foto. Ook hier zijn prachtige prijzen te winnen, zoals een spiegelreflexcamera!

Stichting Nederland Schoon
Stichting Nederland Schoon zet zich al sinds 1991 in om de hinder van zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden. De stichting neemt deel aan het Focusprogramma Zwerfafval 2010-2012. Dit is een gezamenlijk project van de gemeenten en het bedrijfsleven, te weten de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), VNO-NCW (ook namens MKB Nederland), Agentschap NL en Stichting Nederland Schoon. Het Focusprogramma moet ervoor zorgen dat Nederland daadwerkelijk schoner wordt. Meer informatie over het Focusprogramma Zwerfafval vindt u op www.nederlandschoon.nl.

------------------------------------------