Ingezonden persbericht


-----------------------
901-2011 Rijden onder invloed, Vlissingen
In de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.50 uur is een 21-jarige automobilist uit Vlissngen, aan de Oude Veerhavenweg in Vlissingen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Politie Zeeland kreeg kort daarvoor de melding dat er een personenauto stilstond op de kruising Oude Veerhavenweg, Veerhavenweg. Agenten die een kijkje gingen nemen zagen de auto inderdaad op de kruising staan. De bestuurder van de auto zat nog in zijn voertuig. Uit ademanalyse bleek dat de man (beginnend bestuurder) ongeveer 5,5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

902-2011 68 kilometer per uur te hard
Donderdagavond rond 21.15 uur is het rijbewijs van een 51-jarige automobilist uit de gemeente Veere ingevorderd na een snelheidsovertreding. D eman reed met een gecorrigeerde snelheid van 188 km/u over de Rijksweg A58 vanaf Rilland naar Arnemuiden. Bij Rilland controleerde politie Zeeland donderdagavond op snelheid in verband met de hemelvaartsdrukte. Hier werd geconstateerd dat de 51-jarige automobilist veel te hard reed. Pas bij Arnemuiden konden agenten de auto aan de kant zetten. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

903-2011 Aanhoudingen bij opstootje Axel
In de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.10 uur zijn aan de Zeestraat in Axel drie vrouwen (34 en 18 jaar oud uit de gemeente Terneuzen en 18 jaar oud uit Spijkenisse) aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Rond 01.55 uur vond er aan de Zeestraat in Axel een opstootje plaats. Alle drie de vrouwen waren bij het opstootje betrokken. Het drietal heeft agenten beledigd en één van hen probeerde een agent te schoppen. Ook verzetten de vrouwen zich bij hun aangehouden. De aanleiding voor het opstootje is onbekend.

Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.

---- --