Politie Twente

Man mishandeld, getuigen gezocht Hengelo
In de nacht van vrijdag 27 mei op zaterdag 28 mei is op de Anninksweg in Hengelo tussen 1.00 uur en 3.00 uur een 47-jarige man uit Hengelo mishandeld door acht jongens.

De 47-jarige man fietste langs de groep jongens toen hij van zijn fiets werd getrokken. Vervolgens werd de man overeind gezet en meerdere keren in zijn gezicht gestompt. De jongens liepen vanuit het centrum op de Anninksweg, richting Klein Driene. Ze zijn ongeveer 18-20 jaar en waarschijnlijk waren zij donker gekleed. Allen hebben ze donker haar en door de manier van praten vermoedt het slachtoffer dat de daders van buitenlandse komaf zijn.

De politie Twente komt graag in contact met getuigen, die mogelijk iets gezien hebben van deze mishandeling. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000. (2011051605)

Hennepplantage ontdekt
Borne
Na een anonieme melding is op woensdag 1 juni een hennepkwekerij aan de Azelosestraat in Borne aangetroffen. In de woning was men bezig de planten te knippen. Er werden in totaal 1077 hennepplanten en benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. Daarnaast werd vuurwerk en een gasrevolver aangetroffen.

Een 36-jarige man uit Borne is huurder van het pand en eigenaar van de kwekerij. Daarnaast waren in en rond het pand een 34-jarige man uit Almelo, een 40-jarige vrouw uit Deventer, een 37-jarige vrouw uit Deventer, een 48-jarige man uit Deventer, een 60-jarige vrouw uit Almelo, een 17-jarige en een 16-jarige jongen, beiden uit Borne, aanwezig. Tegen de volwassen personen wordt proces-verbaal opgemaakt en de politie doet nader onderzoek. De jongeren lijken niets met de hennepkwekerij te maken te hebben, dit wordt nog nader onderzocht. Zij zijn aan hun ouders overgedragen. (2011044379)

Leerstraf 49 cc voor te hoge constructiesnelheid Hengelo
Een 17-jarige jongen uit Hengelo kreeg woensdag 1 juni een leerstraf 49 cc opgelegd voor het rijden op een snorfiets met te hoge constructiesnelheid. Rond 14.40 uur zagen agenten de jongeman op een snorfiets behoorlijk hard over het fietspad langs de Enschedesestraat in Hengelo rijden. De snorfiets is gecontroleerd en bleek een snelheid van 56 km/h te halen. (2011051670)

Leerstraf 49 cc
De leerstraf 49 cc is er voor jongeren die met de bromfiets of scooter een ernstige verkeersovertreding begaan, gevaarlijk gedrag vertonen of overlast veroorzaken. Zij krijgen van de verkeersofficier van justitie de mogelijkheid om in plaats van strafvervolging en fikse boete te kiezen voor leerstraf 49cc. Dat is een intensief programma met praktijklessen en groepsdiscussies.

De leerstraf bestaat uit vijf bijeenkomsten van drie uur (totaal 15 uur) en wordt in de buurt van de deelnemers gegeven. In de leerstraf wordt ingegaan op:
- de oorzaken van te hard en gevaarlijk rijden en de keuzes die je als jongere maakt
- de inschattingen van de eigen voertuigbeheersing en de werkelijkheid
- de plannen voor verkeersdeelname in de toekomst en de mogelijkheden hiervan. Onderzoek wijst uit dat dit effectiever is dan een boete uitdelen.

De leerstraf is ontwikkeld door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO). Het ROVO werkt samen met het openbaar ministerie arrondissement Almelo, Politie Twente en Buro Tab. De Twentse gemeenten stelden geld beschikbaar voor het verkeersveiligheidsproject.

Overtreding huisverbod
Enschede
Een 23-jarige man uit Enschede is woensdag 1 juni aangehouden omdat hij zich niet hield aan het huisverbod dat hem opgelegd was. De man is overgebracht naar het arrestantencentrum van de politie Twente in Borne. Hij is daar ingesloten en in verzekering gesteld. (2011051485)

Rijbewijzen ingevorderd
Weerselo
Een 45-jarige man uit Mariaparochie is donderdag 2 juni aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 21.19 uur zagen surveilleren agenten op de Bisschopstraat in Weerselo een auto heen en weer slingeren over de rijbaan. De agenten hebben de bestuurder een stopteken gegeven en de man laten blazen. Uit deze blaastest werd duidelijk dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij een ademanalyse heeft gedaan. Daaruit werd duidelijk dat hij een promillage van 1.79 had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. (2011051968)

Enschede
Een 47-jarige Enschedeër is donderdag 2 juni aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

De man reed rond 19.49 uur in de richting van de kruising Fazantstraat - dr. J. van Damstraat in Enschede. Hij had te laat in de gaten dat de automobilist voor hem moest afremmen om voorrang te verlenen aan een busje dat van rechts kwam. De 47-jarige man is op zijn voorganger gebotst waarbij er schade is ontstaan aan de auto's. Agenten hebben de man laten blazen en hebben hem aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Hij had een promillage van 1.33 promille. Het rijbewijs van de Enschedeër is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. (2011051956)

Enschede
Een 18-jarige vrouw uit Enschede is in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 juni haar bromfietsrijbewijs kwijtgeraakt omdat zij met teveel alcohol op, een scooter bestuurde.

Agenten gaven de vrouw op de Nassaustraat rond 3.50 uur een stopteken, waarna zij een ademtest deed. Deze gaf aanleiding voor een ademanalyse op het bureau, die een promillage van 0.9 uitwees. Het bromfietsrijbewijs van de vrouw is daarop ingevorderd. (2011052060)

Bentelo
Van een 39-jarige man uit Bentelo is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij wordt ervan verdacht met teveel alcohol op een motor te hebben bestuurd.

Rond 22.00 uur kwam er een melding binnen dat er een ongeluk zou zijn gebeurd met een motorrijder aan de Grondhuttenweg in Bentelo. Het bleek dat de 39-jarige man op zijn motor door onduidelijke reden onderuit was gegleden. Toen agenten met de man over het ongeluk wilden praten, zagen ze dat hij niet vast ter been was. Bovendien sprak hij met dubbele tong en rook de man naar alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage van 1.91 had. (2011052003)

Almelo
Een 32-jarige man uit Tubbergen is in de nacht van 1 op 2 juni zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Op het Stationsplein in Almelo werden agenten rond 01.00 uur aangesproken door jongeren over een bestuurder die vermoedelijk alcohol op had. De agenten zagen het voertuig rijden en gingen er achteraan. Op de burgemeester Raveslootsingel kreeg de bestuurder een stopteken, waarna de hij op de Nieuwstraat stopte. Omdat de man naar alcohol rook en bloeddoorlopen ogen had, wilden de agenten hem een blaastest laten doen. Op dat moment ging de man er vandoor. Bij de Knoopshöfte klom de man over een muur, een tuin in. Even later kwam de man, na waarschuwingen, zelf de tuin uit. Hij kon het niet laten de agenten te beledigen, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg. De man is aangehouden en een ademanalyse op het bureau wees een promillage van 1.68 uit. Het rijbewijs van de man is daarop ingevorderd. (2011051781)

Man gevaar op de weg
Oldenzaal
Een 20-jarige man uit Oldenzaal is donderdag 2 juni aangehouden. Hij heeft de veiligheid op de weg ernstig in gevaar gebracht met zijn rijgedrag. Daarnaast zat de man dronken achter het stuur.

Surveillerende agenten zagen de man in een busje rond 20.00 uur met hoge snelheid de Ossenmaatstraat in Oldenzaal inrijden. De agenten zijn achter de man aangereden. De man reed met hoge snelheid het centrum in waarbij hij het rode verkeerslicht negeerde. Agenten zijn het busje een korte tijd uit het zicht verloren, maar behulpzame omstanders konden vertellen waar de bus naar toe was gereden. Uiteindelijk hebben de agenten de man op de Deurningerstraat kunnen aanhouden voor gevaarlijk rijgedrag. Bovendien bleek de man ook nog eens met teveel alcohol (1.05 promille) op achter het stuur te hebben gezeten. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is een beginnend bestuurder. (2011051955)

Hemelvaartsdag Hulsbeek
Oldenzaal
Hemelvaartsdag op het Hulsbeek in Oldenzaal is op een paar kleine incidenten na goed verlopen. Vanaf 04.00 uur kwamen de eerste bezoekers naar het recreatiegebied. Het geschatte aantal bezoeker is ongeveer 20 duizend. Een aantal jongeren is in verband met openbaar dronkenschap doorverwezen naar AlcoHalt.

Een 30-jarige man uit Denekamp is aangehouden voor openbaar dronkenschap en overtreding van de Opiumwet. Politieagenten werden aangesproken door jongen, die vertelde dat hij en zijn vrienden waren uitgescholden door een man die ook drugs bij zich zou hebben.

Iets verderop zagen de agenten de man staan en zijn naar hem toe gegaan. De 30-jarige man wilde niet met de agenten mee en zette het ineens op een lopen. Na een korte achtervolging sprong de man in een beek. De agenten hebben de man eruit gevist. Hij bleek drugs bij zicht te hebben. De man is aangehouden. (2011051898 / 2011051930 / 2011051937)

Dauwpop goed verlopen
Hellendoorn
Het Dauwpop festival in Hellendoorn is goed verlopen. Zo'n 8500 bezoekers hebben op Hemelvaartsdag kunnen genieten van live muziek. Er is slechts 1 incident geweest, waarbij twee 32-jarige mannen uit Rotterdam zijn aangehouden op verdenking van mishandeling.

De twee mannen hadden op het Dauwpopterrein in Hellendoorn een brandje gesticht. Beveiligingspersoneel doofde het vuur en sprak de mannen hierop aan. De beveiligers wilden dat de mannen het terrein zouden verlaten. Op dat moment gaf één van de mannen een kopstoot aan een van de beveiligers. En hij probeerde de beveiligingsmedewerker met een vinger in het oog te prikken. Daarop werd de man door de beveiligers aangehouden. Op dat moment ging de andere Rotterdammer zich er mee bemoeien en deelde ook hij een kopstoot uit. Uiteindelijk zijn beide mannen aangehouden en overgedragen aan de politie. De Rotterdammers zijn ingesloten. (2011052002 / 2011052009)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

3 juni 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --