BlueBar minibar heeft draadloze verbinding met hotel-lobby


BlueBar: Hotel Minibar Vending Terminal van Cablecom International BV

EEMNES, 20110604 -- De conventionele en alom bekende minibar is een goede service voor de hotelgast maar er kleven nogal wat nadelen aan; terugzetten van lege verpakkingen, houdbaarheidsdatum overschreden, niet betalen voor de verleende service, en bijvullen van de bar kost veel tijd. Cablecom International heeft nu een minibar ontwikkeld als draadloze terminal in een eigen gesloten circuit. Sinds begin maart van dit jaar is deze 'BlueBar' operationeel bij Hotel De Witte Bergen aan de A1 te Eemnes. In 21 nieuw gerealiseerde kamers zijn zowel de BlueBar alsook het interactieve LCD systeem van Cablecom geinstalleerd.

[Hotelkamer in Van de Valk Hotel De Witte Bergen, Eemnes, met BlueBar en LCD Terminal] De BlueBar is klein en makkelijk te installeren op of onder een bureau; in een wardrobe of ander soort wandmeubel. Achter een glazen deur toont het kastje kleurenfoto's van de producten die in de bar beschikbaar zijn, maximaal tien verschillende producten. Van ieder product zijn er minimaal twee in de bar opgeslagen.

De hotelgast maakt zijn keuze met een druk op de knop. De verschuldigde aankoopvergoeding wordt automatisch op de kamerrekening geboekt. Daartoe is een draadloze verbinding met de BlueBar server geïnstalleerd en een directe verbinding met het front-office systeem (PMS) van het hotel. Iedere dag genereert de server automatisch een uitdraai van welke producten, hoeveel, er per kamer gekozen zijn. Bijvullen kan gericht en is daardoor zeer eenvoudig. BlueBar houdt de houdbaarheidsdatum bij, voorraadbeheer en overige interessante statistieken.


Over Cablecom International BV
Opgericht in 1983, ontwikkelt, installeert en onderhoudt Cablecom International interactieve TV/ LCD systemen voor hotels. De systemen van Cablecom International BV komen voort uit een ruime ervaring op het gebied van communicatie en serviceverlening.
www.bluebar2010.com