Nederlands bedrijf in actie bij bestrijding vogelgriep in NordRhein Westfalen


GUTERSLOH, NordRhein Westfalen, Duitsland, 20110603 -- Het Nederlandse bedrijf de TCC-group heeft de afgelopen dagen in de deelstaat NordRhein Westfalen de uitbraak van vogelgriep bestreden. Duitse autoriteiten zijn onder de indruk van de snelle en efficiente wijze van werken.

In twee landkreisen  Gutersloh en Paderborn zijn er meerdere bestanden gedood. Door de uitstekende samenwerking met verschillende ondersteunende ondernemingen heeft de TCC-group de dodingen in een korte tijd kunnen uitvoeren. Tot op dit moment zijn er zo'n 60.000 dieren gedood door stalvergassing met CO2 gas.

Door de unieke werkwijze heeft de TCC-group bewezen grote bestanden te kunnen doden, de desinfectie te kunnen doorvoeren, gedode dieren te kunnen verwijderen uit de stallen en de kadavers te laden in de wagens van de kadaververwerker.  De TCC-group heeft met de getroffen deelstaat een stand-bycontract. Met deze inzet heeft het bedrijf zich kunnen bewijzen. De snelheid en simpele werkwijze heeft bij de Duitse autoriteiten grote indruk gemaakt.

Het gebied waar de vogelgriep uitgebroken is, is een van de pluimveedichtste gebieden van Duitsland. In dit gebied zitten veel handelaren die vanuit dit gebied in heel Duitsland kippen verkopen en verhandelen.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de TCC-group nog meer ruimingen zal verrichten omdat er veel contacten zijn tussen de bedrijven onderling. In ieder geval staan ze tot zondag met de inzet van zes systemen standby, op een zelf ingericht crisiscentrum in de gemeente Rietberg. De ruimingscapaciteit die ingevlogen is vanuit Nederland is 15.000 stuks pluimvee per uur, 24 uur 7 dagen in de week. De te ruimen bedrijven zijn in verhouding klein te noemen, het tot nu grootste bedrijf is 38.000 dieren geweest.

Het is zeer wel mogelijk zijn dat er dieren in ander deelstaten besmet zouden kunnen zijn en dat de TCC-group daardoor ook in andere gebieden zou moeten ruimen. Er  wordt door de autoriteiten  volop gezocht naar de herkomst van het virus  en of er nog meer bedrijven positief zijn.





TCC-group bv