Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt daders van steekpartij Rechtestraat, een gewonde

Eindhoven-Centrum, 04-06-2011 o Een leuk stapavondje eindigde in een ziekenhuisopname. Dat overkwam een 16-jarige jongen uit Sint Oedenrode. Vrijdagavond, tegen middernacht, liep hij met een vriendengroep vanaf het Stratumseind richting station. Toen ze over de Rechtestraat liepen kregen ze onverwacht gezelschap van twee voor hen onbekende mannen van rond de 25 jaar. Deze waren duidelijk uit op ruzie. Ter hoogte van de Jan van Hoofstraat werd het slachtoffer door een van de mannen van achteren benaderd en in de rug gestoken.

Na hun laffe daad liepen de daders weg, vermoedelijk via de Markt richting station. De vrienden van het slachtoffer waarschuwden direct daarop de politie die onmiddellijk uitkeek naar de daders. Ze waren niet meer traceerbaar. Het minderjarige slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Tot zover bekend is zijn toestand stabiel.

Er wordt nu bekeken of er bruikbare camerabeelden zijn van het incident waar de daders op staan. De politie heeft inmiddels getuigen gehoord maar mensen die mogelijk op onderstaande signalementen aanslaan van de daders kunnen contact opnemen met de politie.

Dader1: Het gaat om een magere, blanke man met een lichaamslengte van ongeveer 1.85 m. Hij heeft zwart stekelig haar. Zijn bovenarmen waren voorzien van tatoeages. Een van de armen heeft een tatoeage in de vorm van een soort kruis. Hij had verder donkere kleding aan.

Dader2: Eveneens rond de 25 jaar oud. Qua lichaamsbouw zou het gaan om een forse man met redelijk lang blond haar, dat naar achteren is gekamd. Hij droeg op dat moment een soort bomberjack of -vest van het type Australian.

De politie is te bereiken op telefoon 0900 - 8844. Anoniem kan ook: 0800 - 7000.