Ingezonden persbericht


Persbericht 22 april 2011:

PROGRAMMA BOEKIDS 2011 BEKEND!

Boekids Literair Jeugdfestival 2011: verhalen uit de hele wereld, boeken, poëzie, dans, theater, muziek, acrobatiek en heel veel creatieve workshops.

Boekids bestaat tien jaar en vindt plaats op 4 & 5 juni in Den Haag en Rotterdam. Het programma is bekend! Boekids brengt een overweldigend aanbod aan optredens van Sabrina Starke, Francine Oomen, Geronimo Stilton, Anne Provoost, Nurlaila Karim, Sniggy & Santios en vele anderen.

Programma Boekids 4 &5 juni 2011
Het Boekids festival opent op 4 juni met de unieke muziektheatervoorstelling Afrikaanse Veren - een fabelachtige reis met muziek en dans, inclusief een bijzondere bijdrage van Sabrina Starke. Boekids 2011 barst weer van de activiteiten, van voorlezen tot muziek en héél veel workshops. Met verhalen en vertellingen uit de hele wereld. Met de plusvoorstellingen Afrikaanse Veren & Sabrina Starke, maar ook Arricirco (Braziliaans circustheater). En verder: Chinese opera, guerrillapoëzie, zang- en voorleesoptredens van o.a. Sjoerd Kuyper en Jean Philippe Rieu, een lezing over sprookjes van Anne Provoost, meet & greets met Geronimo Stilton en Francine Oomen (die voor de vijfde maal de Prijs van de Jonge Jury in ontvangst heeft genomen!). Sniggy & Santios praten, beatboxen en dansen het hele festival aan elkaar.

21 mei Centrale Bibliotheek Rotterdam & 4 juni Openbare Bibliotheek Den Haag Op 21 mei in de Centrale Bibliotheek Rotterdam (Blaak) en op 4 juni in de Bibliotheek Den Haag (Spui): diverse creatieve en literaire voorproefjes van het Boekids festival! Verhalen luisteren, spelen met poëzie en woorden, maar ook meedoen in een echte modeshow, reizende verhalenhoeden maken en nog veel meer. De toegang is op 21 mei en op 4 juni is gratis.

Boekids Extra's
Omdat Boekids feest viert zijn er op 4 & 5 juni nog talloze extra activiteiten op alle locaties binnen en buiten, zoals de Reizende Boekidsboeken, de Rijdende Boekenquiz, de Boekenheld en het Boekids luistertheater. Bij de dame met de Wereldwijde Rok zijn er verhalen te koop in ruil voor een mooie tekening of verhaal.

Kaartverkoop gestart!
Kaarten voor Festival Boekids (¤ 10,-, kortingen geldig) enn de plusvoorstellingen in Theater Diligentia (¤ 5,- , alleen in combinatie met een festivalticket), zijn te koop of te reserveren bij Theater Diligentia, T 070-3610540, of www.theater-diligentia.nl. Kaarten zijn vanaf 1 mei ook te koop bij Boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan (tijdens openstelling, 7 dagen per week).

Kijk voor meer informatie op www.boekids.nl