Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid

vanwege asfalteren

---

Nachtelijke afsluitingen A4 en A10 vanwege asfalteren

31 mei 2011

Rijkswaterstaat voert van zondag 5 juni tot donderdag 21 juli 2011 asfalteringswerkzaamheden uit op de A4 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Nieuwe Meer en op de A10 tussen de knooppunten Nieuwe Meer en Amstel. De werkzaamheden vinden 's avonds en 's nachts plaats tussen 21.00 uur en 05.00 uur. De A4 is `s avonds vanaf 23.00 uur in één richting afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de A2 en de A9. Op de A10 is altijd minimaal één rijstrook beschikbaar in beide richtingen. Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd als gevolg van omleidingen én afsluitingen van rijstroken en op- en afritten.

Rijkswaterstaat brengt nieuw asfalt aan op de A4 en de A10 omdat op deze trajecten de komende jaren extra verkeer rijdt vanwege veel werkzaamheden in de regio. Om dit intensieve gebruik van de weg aan te kunnen, is vervanging van de bovenste asfaltlaag op korte termijn noodzakelijk.

Afsluitingen A4

Het asfalteren van de A4 is opgedeeld in twee fases. Op de A4 Badhoevedorp - Nieuwe Meer wordt er gewerkt van zondag 5 tot donderdag 16 juni met een volledige afsluiting tussen 23.00 uur en 05.00 uur in de richting Amsterdam. Aansluitend vinden er op de A4 Nieuwe Meer - Badhoevedorp werkzaamheden plaats van donderdag 16 juni tot zaterdag 25 juni met een volledige afsluiting van 23.00 uur tot 05.00 uur in de richting Den Haag. Voorafgaand aan de nachtelijke afsluitingen krijgt het verkeer tussen 21.00 uur en 23.00 uur te maken met afsluitingen van rijstroken. Het verkeer wordt omgeleid via de A9 en de A2 (vice versa). Gele borden geven de omleidingsroute aan.

Afsluitingen A10

De werkzaamheden op de A10 Nieuwe Meer-Amstel worden uitgevoerd van maandag 27 juni tot donderdag 21 juli tussen 21.00 en 05.00 uur. De werkzaamheden vinden tegelijkertijd plaats in beide richtingen. Het aantal rijstroken dat wordt afgesloten is afhankelijk van het verkeersaanbod. Voor weggebruikers is er altijd minimaal één rijstrook beschikbaar.

Spitsstroken open

Vooruitlopend op de asfalteringswerkzaamheden gaan de spitsstroken op de A4 en A10 eind mei open. Tijdens de ochtend- en avondspits kan het verkeer dan gebruik maken van de nieuwe spitsstroken in beide richtingen tussen de knooppunten Badhoevedorp - Nieuwe Meer en Nieuwe Meer - Amstel. De aanleg van spitsstroken op de A4 en A10 was onderdeel van het programma Spoedaanpak Wegen, dat op 16 mei 2011 is afgesloten.

Hinder voor omwonenden

Omwonenden ondervinden mogelijk geluidhinder van de nachtelijke werkzaamheden. Rijkswaterstaat doet er alles aan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden, maar vooral het frezen van het oude asfalt kan hinder geven. Rijkswaterstaat heeft de omwonenden hierover geïnformeerd.

---