Gemeente Alkmaar


Standwerkers strijden om eerste plaats

Alkmaar, 1 juni 2011

De gemeente Alkmaar organiseert in samenwerking met de Vereniging voor de Ambulante Handel dit jaar voor de achtste keer een standwerkerconcours. Het standwerkerconcours vindt plaats op zondag 5 juni van 12:00 tot 17:00 in de Langestraat.

Het concours telt mee voor de Nederlandse kampioenschappen. Wethouder Victor Kloos (OPA): "In totaal laten ongeveer 22 standwerkers zich van hun beste kant zien, in de strijd om de eerste plaats. Alleen de allerbeste standwerkers doen mee aan het concours. De echte verkopergeest zie je op dit evenement. Behalve extra bedrijvigheid tijdens koopzondag vind ik het erg leuk om de standwerkers de strijd te zien aangaan met elkaar. Een evenement als deze maakt de stad ook gezellig!" De standwerkers proberen zo overtuigend mogelijk allerlei producten aan de man te brengen. Variërend van blikopeners en raamwissers tot groenteschaven en ministofzuigers.

Beoordeling en prijzen
Een jury van vijf personen beoordeelt de standwerkers op welsprekendheid, overtuigingskracht en originaliteit. Voor de eerste, tweede en derde plaats stelt gemeente Alkmaar een prijs beschikbaar. De prijzen worden rond 17:00 uur uitgereikt in Grand Café De Studio aan het Canadaplein.