Gemeente Voorschoten

keramiek in historisch museum

5 juni demonstratie keramiek in Historisch Museum

Op zondag 5 juni 2011 om 14.00 uur geeft Wil van de Wijngaard, keramiste, een demonstratie `draaien en handvormen' in het Historisch Museum Voorschoten. Zij maakt daarbij gebruik van de draaitafel in de nagebouwde werkplaats van Pieter Groeneveldt en laten zien hoe van een homp klei een pot of vaas kan worden gemaakt.

Tijdens de demonstratie geeft ze uitleg over de gebruikte technieken en de daarbij horende gereedschappen. De nagebouwde werkplaats van Groeneveldt is onderdeel van onze huidige tentoonstelling `Divertimento, speerpunten uit eigen collectie'. Wil van de Wijngaard begon als keramiste in de aardewerkfabriek van Pieter Groeneveldt waar ze kennis maakte met de verschillende processen van het maken van aardewerk.

Openingstijden museum

Het museum is geopend op: woensdag-, zaterdag-, en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. Toegang EUR2 (Vrienden van het HMV gratis toegang). Het Historisch Museum Voorschoten is gevestigd aan de Voorstraat 17. Meer en actuele informatie over het museum is te vinden op: www.historischmuseumvoorschoten.nl

Divertimento, speerpunten uit eigen collectie

De tentoonstelling `Divertimento, speerpunten uit eigen collectie' loopt t/m 12 juni 2011. Het museum is geopend op woensdag-, zaterdag-, en zondagmiddag van 14.00-17.00 uur. Toegang EUR2 (Vrienden van het HMV gratis toegang). Het museum is gevestigd aan de Voorstraat 17 te Voorschoten. Meer en actuele informatie over het museum is te vinden op: www.historischmuseumvoorschoten.nl

De Stichting Historisch Museum Voorschoten is een stichting zonder winstoogmerk met als doel het historisch erfgoed van de gemeente Voorschoten voor het nageslacht te bewaren en voor geĂŻnteresseerden tentoon te stellen. De stichting heeft hiervoor het Historisch Museum Voorschoten opgericht. De stichting steunt op vrijwilligers, vrijwillige bijdragen (Vrienden van het HMV) en donateurs.
* 5 juni 2011