VerkeersInformatieDienst


Asfalt A4 en A10 nu al vervangen

25 mei 2011, 09:13
De toplaag van het wegdek op de A4 tussen de knooppunten Badhoevedorp en De Nieuwe meer en de A10 tussen De Nieuwe Meer en Amstel wordt in de komende weken vervangen. De vervanging volgt nadat deze wegen 5 jaar geleden al van compleet nieuw asfalt zijn voorzien. Toen werden complete delen van de A4 en A10 uit het verkeer genomen voor een complete reconstructie.

Rijkswaterstaat voert deze werkzaamheden uit omdat zij de toplaag van onvoldoende kwaliteit vindt om de komende jaren zonder problemen het verkeer te kunnen verwerken. Vanwege werkzaamheden elders rond Amsterdam zal de intensiteit van dat verkeer bovendien hoger zijn dan voorheen.

De herasfaltering wordt uitgevoerd van zondag 5 juni tot donderdag 21 juli 2011. De werkzaamheden vinden 's avonds en 's nachts plaats tussen 21.00 uur en 05.00 uur.

De A4 is `s avonds vanaf 23.00 uur in één richting afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de A2 en de A9. Op de A10 vinden de werkzaamheden tegelijkertijd plaats in beide richtingen. Het aantal rijstroken dat wordt afgesloten is afhankelijk van het verkeersaanbod. Voor weggebruikers is er altijd minimaal één rijstrook beschikbaar.

Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd als gevolg van omleidingen én afsluitingen van rijstroken en op- en afritten.

Vooruitlopend op de asfalteringswerkzaamheden gaan de spitsstroken op de A4 en A10 eind mei open. Tijdens de ochtend- en avondspits kan het verkeer dan gebruik maken van de nieuwe spitsstroken in beide richtingen tussen de knooppunten Badhoevedorp - Nieuwe Meer en Nieuwe Meer - Amstel.