Ingezonden persbericht


Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Orchideeënfestijn in het Drentsche Aa gebied

Op zondag 5 juni organiseren het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa een orchideeënexcursie voor volwassenen in het beekdal van de Drentsche Aa. Een enthousiaste gids neemt u mee naar de plekken waar ze het meest uitbundig bloeien. De excursie start om 13.30 uur. Startplaats is parkeerplaats Molensteeg te Oudemolen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

In het voorjaar zijn sommige graslanden langs de Drentsche Aa paars van de bloeiende orchideeën. Er staan dan diverse soorten in volle bloei, waaronder de brede orchis.

Toen Staatsbosbeheer in de loop van de jaren zestig begon met het aankopen van gronden in het Drentsche Aa-gebied, waren de orchideeën vrijwel verwenen. Door het vasthouden van voldoende water, het ophogen van de grondwaterstand en door het instellen van een consequent hooilandbeheer, ging kwamen de orchideeën al snel terug. Nu zijn er percelen waar bijvoorbeeld de brede orchis met duizenden tegelijk voorkomt. Sommige soorten blijven helaas zeldzaam.

Tijdens de excursie komen we door drassige weiden. Trekt u vooral waterdichte schoenen of laarzen aan.. Datum: zondag 5 juni
Starttijd: 13.30 uur
Startplaats: Parkeerplaats Molensteeg te Oudemolen Honden worden niet toegelaten

Bijlage: foto Brede Orchis © Nationaal Park Drentsche Aa

----------

Noot voor redacties