Ingezonden persbericht


Zo. 5 juni

Fietsen langs architectonische statements en Romeinse structuren

In Leidsche Rijn hebben de weilanden van voorheen plaatsgemaakt voor de grootste nieuwbouwwijk van Utrecht. Waar de Romeinen ooit hun castellum en badhuizen bouwden, is nu een scala aan architectonische stijlen te vinden. Expressieve bouwwerken, historiserende woningen en cultuurhistorische structuren wisselen elkaar af. Ondanks felle kritieken op VINEXwijken, wordt er in Leidsche Rijn al ruim tien jaar met overgave gewoond en gebouwd. Fiets mee met Aorta-gids Marlies Adriaansen en oordeelt u zelf! Tijdens de fietstocht krijgt u uitleg over de opzet van Leidsche Rijn, de verschillende deelgebieden en de afzonderlijke gebouwen. De route gaat langs projecten in de oudste delen van Leidsche Rijn: Langerak en Parkwijk. Hier komen onder andere aan bod: het warmteoverdrachtstation van NL architects, het voorzieningencentrum van awg architecten, Het Gebouw van Stanley Brown, de school van Wiel Arets en de Kersentuin.

INFORMATIE
Aanvang
Duur
Vertrekpunt

Kosten

Reserveren

14.00 uur
2 uur
bij het Informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlengde Vleutenseweg 32, Utrecht.

9,50 euro / Vrienden van Aorta, studenten, CJP, 65+ en U-pas: 8,00 euro. De deelnemers moeten zelf fiets regelen / de eventuele huur van een fiets is niet inbegrepen.

Van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven (aorta@aorta.nu), maar ook telefonisch of aan de balie. S.v.p. erbij vermelden of u in het bezit bent van een U-pas, studentenpas, 65+-pas, CJP-pas of dat u Vriend van Aorta bent. NB: Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.



Ingezonden persbericht