Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 1 juni 2011

E-Rally finisht bij NEMO

De finish van de Electric Rally, Europa's grootste rally met elektrische auto's, eindigt aanstaande zondag 5 juni bij Science Center NEMO. De rally over een afstand van 100 kilometer wordt gereden door onder andere minister De Jager, Jan Peter Balkenende en vele andere topbestuurders. De eerste auto's zullen rond 16.30 uur de kades rond NEMO oprijden.

World Environment Day
Behalve de spectaculaire finish van de elektrische rally en bijbehorend feest op de kade en in museumcafé Renzo zijn er nog veel meer duurzame activiteiten op zondag 5 juni in NEMO. Zo kun je de voorstelling Vrolijke Vonken bezoeken. Tijdens deze voorstelling zien bezoekers vanaf 5 jaar het effect van aantrekking en afstoting: wat doet bijvoorbeeld je haar als het statisch wordt? En kan je statische elektriciteit doorgeven? In de tentoonstelling Iedereen Elektrisch zie je op aantrekkelijke wijze de technologische innovaties op het gebied van elektrisch vervoer en duurzame schone energieopwekking. Op de kade is een Elektrische Vaarmarkt en kan iedereen die stil en schoon door de grachten wil varen elektrische boten bekijken en uitproberen. NEMO is bovendien gratis toegankelijk vanaf 16.00 uur en extra lang open tot 19.00 uur. Genoeg te doen dus op deze bijzondere zondag.

De Electric Rally is een initiatief van de Stichting Professional Passionates. De Elektrische Vaarmarkt wordt georganiseerd door de Gemeente Amsterdam.

Over Science Center NEMO
Science Center NEMO is gehuisvest in het groenkoperen gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel en ligt op ongeveer tien minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station. NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol doe- en ontdekdingen. Het aanbod is bedoeld en geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Openingstijden op 5 juni: 10.00-17.00 uur. Entreeprijs is voor iedereen van 4 jaar en ouder ¤ 12,50, studenten betalen ¤ 6,50. Alle extra aa activiteiten zijn gratis. Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam. Kijk op www.e-NEMO.nl voor meer informatie.

-Einde persbericht-




Ingezonden persbericht