KNHS

Andrew Heffernan levert topprestatie in Bramham

5 juni 2011

BRAMHAM (KNHS) In de zware driesterren CCI wedstrijd in het in Yorkshire gelegen Bramham leverde de Nederlander Andrew Heffernan met zijn paard Millthyme Corolla een meer dan voortreffelijke prestatie door te midden van de wereldtop als 22ste te eindigen.

Er had voor de jongeman met een Nederlandse moeder en Britse vader een top tien klassering in gezeten als hij in het afsluitende springparcours foutloos was gebleven. Na de dressuur en een geheel foutloos gereden cross country stond hij met 55.4 punten op de negende plek. In het springen tikte Millthyme Corolla echter niet alleen een balk af, hij liep ook tegen een weigering aan waardoor hij nog eens drie strafpunten wegens het overschrijden van de tijd moest accepteren. Daardoor viel hij van die mooie negende plek terug naar de 22ste plaats.

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Kai Rueder met Saaten Unions Charly Weld die na de vierde plaats in de dressuur niets aan zijn daarin behaalde resultaat van 42.0 punten behoefde toe te voegen. De Britse Polly Stockton werd met Regulus tweede voor haar landgenoot Oliver Townend met Neo du Breuil. In het ook in Bramham verreden drie sterren CIC liet Madeleine Brugman (Ambt-Delden) met Katmandu een top tien klassering glippen in het springen. In het springen verzamelde de amazone twintig strafpunten en zakte daardoor terug naar de 20ste plaats.

Jacob Melissen,
In opdracht van KNHS

Meer info: www.bdwp.co.uk

Uitslag CCI3*:


1. Kai Rueder (Dui) Saaten Unions Charley Weld 42.0
2. Polly Stockton (Gbr) Regulus 42.8

3. Oliver Townend (Gbr) Neo du Breuil 45.0
22. Andrew Heffernan Millthyme Corolla 66.4