KNHS

Gerco Schröder negende in Hamburg
5 juni 2011
Gerco Schroder - London

HAMBURG (KNHS) In de derde etappe van de Global Champions Tour, die in het Duitse Hamburg werd verreden, was de hoofdprijs van 95.000 euro voor de Zweed Rolf-Göran Bengtsson met Casall La Silla.

In de barrage, waarvoor zich drie combinaties hadden geplaatst, was Bengtsson bijna een volle seconde sneller als de Duitser Ludger Beerbaum met Chaman (Baloubet du Rouet x I Love You). De derde barrageruiter, de Duitse Janne-Friederike Meyer met Cellagon Lambrasco, die als laatste in deze barrage van start ging, tikte in haar rit twee palen af. Omdat er voor haar niets meer te winnen was staakte zij de strijd.

Van de Nederlandse deelnemers drong alleen Gerco Schröder (Lochem) met Eurocommerce London door tot de tweede ronde. Dit dankte de Twent aan zijn snelle rit in het basisparcours want naast de vier foutloze combinaties in de eerste ronde plaatsten zich ook nog eens vier combinaties met een tijdfout voor het overschrijden van de tijd. De rest van de achttien starters in de tweede manche waren in het basisparcours tegen één of meerdere springfouten aangelopen. Daaronder ook Marc Houtzager (Rouveen) met Sterrehofs Opium, 26ste, Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Quality Time TN, 28ste en Harrie Smolders (Lage Mierde) met Exquis Walnut de Muze, 39ste.

In de tweede omloop wist Schröder net als negen andere combinaties foutloos te blijven. Daaronder niet de Braziliaan Alvaro de Miranda die nadat hij zich in de eerste manche bij het kwartet foutloze combinaties had weten te rijden in de tweede ronde een fout moest accepteren. Daardoor eindigde hij als vijfde achter Judy-Ann Melchior die met Cha Cha Z in beide manches één strafpunt moest accepteren voor het overschrijden van de tijd en met twee strafpunten als vierde eindigde. In het tussenklassement gaat Alvaro de Miranda aan de leiding voor Ludger Beerbaum terwijl de Ier Denis Lynch op de derde plaats staat. Gerco Schröder staat nu op een vijfde plaats achter de Australische Edwina Alexander.

Jacob Melissen,
In opdracht van KNHS

Meer info: www.engarde.de

Uitslag Global Champions Tour Hamburg (1.60m):


1. Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) Casall La Silla 0 / 0 / 0 46.97
2. Ludger Beerbaum (Dui) Chaman (Baloubet du Rouet x I Love You) 0 / 0 / 0 47.93

3. Janne Friederike Meyer (Dui) Cellagon Lambrasco 0 / 0 / withdrawn
9. Gerco Schröder (Lochem) Eurocommerce London 0 / 4 65.78
26. Marc Houtzager (Rouveen) Sterrehofs Opium 8 76.77
28. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) BMC Quality Time TN 9 77.74
39. Harrie Smolders (Lage Mierde) Exquis Walnut de Muze 13 78.74

Tussenstand GCT:

1. Alvaro Miranda (Bra) 98

2. Ludger Beerbaum (Dui) 93,5

3. Denis Lynch (Ier) 88

5. Gerco Schröder (Lochem) 83

17. Maikel van der Vleuten (Mierlo) 35

21. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) 31

30. Eric van der Vleuten (Mierlo) 24

35. Vincent Voorn (Dinteloord) 22

Foto Gerco Schröder en Eurocommerce London door www.melissen.net