Paul van Splunteren: "We hebben er op Silverstone het maximum uitgehaald."

Silverstone (5 juni 2011) - De tweede meeting van het FIA GT3 European Championship 2011 vond dit weekend plaats op de Britse omloop van Silverstone. Het team van ProSpeed Competition leverde in Engeland een zeer sterke prestatie af, met als beste resultaat een elfde positie in de tweede race van het weekend voor Paul van Splunteren en zijn Belgische teamgenoot Maxime Soulet. "Het lijkt tegenstrijdig, maar gezien dit resultaat moet ik zeggen dat we er dit weekend het maximum hebben uitgehaald", vatte de Eindhovense Porsche-dealer de situatie samen.

De kwalificaties in Silverstone legden het probleem voor het Belgische Porsche-team meteen bloot. De beide Porsche 911 in de kleuren van NEC en Grafiwrap & K-Rauta konden zich niet meten met de snelste GT3's. Vooral de wagens die zich dit seizoen bij het GT3-veld vervoegd hebben, bleken een maat te groot. Paul van Splunteren en Maxime Soulet reden respectievelijk naar een 20ste en 25ste plek op de startgrid. In de hard bevochten wedstrijden was het resultaat een 18de en 11de positie voor de Porsche-dealer uit Eindhoven en zijn teamgenoot.

Paul van Splunteren is realistisch: "Het team heeft perfect gedaan wat er van mag verwacht worden en ook wij, rijders, maakten in de beide races geen enkele fout, integendeel, we reden op de limiet. Het resultaat is dan ook dat we sneller zijn dan vorig jaar, wat prima is. Anderzijds moeten we vaststellen dat de concurrentie, met name de wagens die er dit seizoen zijn bijgekomen, niet op het niveau van de bestaande wagens gebalanceerd zijn. In cijfers uitgedrukt komen we twee seconden tekort tijdens de kwalificaties en één seconde in de race. Ik kan niet anders besluiten dan dat het huidige package, niet voldoende is om voor de zege of zelfs voor de ereplaatsen te strijden."

ProSpeed Team Manager Rudi Penders deelt de mening van zijn coureur: "Ik sluit me volmondig bij de rijders aan en wens bijkomend te onderstrepen dat het team prefect werk geleverd heeft. Als ik naar de pitstops kijk, zie ik dat wij strategisch zeer goed zaten en ook nog eens de beste stops van het veld afleverden. Bijkomende tests moeten nu uitwijzen waar de oplossing voor het huidige probleem kan zitten, maar de woorden van Paul van Splunteren dekken volledig de lading."

Silverstone (GB), FIA Europees GT3-kampioenschap

Race 1: 1. F. Leo / F. Castellacci, Ferrari 458 Italia 28 ronden; 2. G. Lesoudier / M. Martin, Aston Martin DBRS9, op 0.10; 3. P. Giauque / M. Parisy, Mercedes SLS GT3, op 0.14; 18. Paul van Splunteren / Maxime Soulet (NL/B) Porsche 911 GT3-R + 0.57.
Race 2: 1. H. Vos / J. den Boer, BMW Z4 GT3, 27 ronden; 2. H. Kolen / N. Catsburg, BMW Z4 GT3, op 0.01;

3. G. Lesoudier / M. Martin, Aston Martin DBRS9, op 0.05; 11. Paul van Splunteren / Maxime Soulet (NL/B) Porsche 911 GT3-R + 0.37.

Volgende races: 2 en 3 juli 2011 in Navarra (SP).