Landstede

Onregelmatigheid in diplomas van 20 ICT studenten

20 studenten van de ICT kopklas van het studiejaar 2009/2010 hebben in 2010 aan het niveau 4 examen deelgenomen. Zij hebben daarvoor een proeve van bekwaamheid (dit is een complexe opdracht, waarbij theorie- praktijk- en houdingsaspecten in de praktijk worden toegepast en de kandidaat laat zien een beginnend beroepsbeoefenaar te zijn) afgelegd die is beoordeeld door een team van deskundigen. Deze studenten hebben de proeve met een voldoende resultaat afgesloten. Hiermee hebben de studenten dus bewezen hun opleiding met voldoende resultaat te hebben afgesloten.

In deze kopklas is het gebruikelijk dat studenten aan beroepspraktijkvorming doen. Deze leerwerktrajecten vinden overigens in alle leerjaren plaats. Deze trajecten worden uitgevoerd bij een erkend leerbedrijf, dat studenten de noodzakelijke begeleiding en het juiste hoge niveau kan bieden. Voor de betreffende studenten is ervoor gekozen om hen een andersoortig leerwerktraject aan te bieden.

Hiervoor had in het dossier opgenomen moeten worden een Vrijstelling voor Eerder Verworven Competenties. Dit blijkt achteraf niet gebeurd te zijn, waardoor het dossier niet op orde was op het moment van diplomering. Hierop heeft de Inspectie Landstede gecorrigeerd en hiervan melding gemaakt.

Inmiddels was aan de studenten, op grond van hun proeve van bekwaamheid en andere resultaten, het diploma uitgereikt. In overleg met het bestuur van Landstede is daarom besloten niet op de gemaakte afspraken terug te komen, ondanks het feit dat het dossier administratief niet toereikend was.

Meer informatie:

Kwaliteit van de ICT opleidingen bij Landstede

Landstede en onderwijskwaliteit

Beëindiging arbeidsrelatie docent ICT bij Landstede ICT opleidingen