Expositie beeldentuin Het Aardscheveld


Assen, 20110605 -- De beeldentuin en galerie “Het Aardscheveld” bevindt zich op een bijzondere locatie aan de rand van Assen. De beelden zijn geplaatst op historische grond die grenst aan het gebied van stroomdal Drentse Aa. De collectie bestaat uit ruim 30 beelden, alle werken zijn vervaardigd door beeldhouwer Jaap Bos.

Galerie en beeldentuin zijn geopend tot 25 september op zaterdag en zondag middag van 12 tot 17 uur en is vrij toegankelijk, koffie en thee word u aangeboden. De buiten beelden zijn gevormd uit hoofdzakelijk serpentijn en Nieuw-Zeelandse kalksteen. Veelal is er gebruik gemaakt van de oorspronkelijke vorm van de steen en de in de steen aanwezige lijnen geaccentueerd verdiept tot een harmonieus lijnenspel.

Het zoeken naar vormen en oorspronkelijke lijnen geldt eveneens voor de beelden uit zachtere steen zoals albast en spek steen die in de galerie te zien zijn.

De beeldhouwer is autodidact en heeft toen hij ruim 60 jaar geworden was, na 45 jaar als werknemer opdrachten van anderen moeten uitvoeren, het besluit genomen met steen te gaan werken, om zelf lijnen uit te zetten die in harmonie zijn met omgeving, persoonlijkheid en natuurlijke vormen..

Adresgegevens beeldentuin en galerie Het Aardscheveld

Jaap Bos
Anreperstraat 184
9404 lk Assen
Telefoonnummer
0592316403
Website
www.aardscheveld.nl





Beeldentuin en galerie Het Aardscheveld