Ingezonden persbericht


Amsterdam, 23 mei 2011

Persbericht

Zomer 2011 vol muziek, dans, cabaret en jeugdvoorstellingen

Vliegende Panters in Vondelpark Openluchttheater

Op zondag 5 juni gaat het nieuwe seizoen van het Vondelpark Openluchttheater van start. Het belooft een legendarische zondagmiddag te worden, want niet alleen staan de (herboren) Vliegende Panters eenmalig weer op het podium na jaren van afwezigheid,

ze doen dat ook nog samen met New Cool Collective en strijkorkest Fuse. Het is de eerste programmadag van een zomer vol muziek, dans, cabaret en jeugdvoorstellingen die duurt tot en met 28 augustus.

Programma van vrijdag tot en met zondag

Het Openluchttheater kent een wekelijkse programmering van vrijdag tot en met zondag.

De vrijdag is gereserveerd voor de moderne dans, de zaterdagmiddag voor kindervoorstellingen en jazz, de zaterdagavond voor cabaret en kleinkunst en de zondag is de dag van de muziek - van klassiek tot en met pop en wereldmuziek. Elke Openluchttheaterdag bestaat uit een hoofdprogramma, gebracht door professionele artiesten en gezelschappen, en een voorprogramma met jong en nieuw talent.

Muzikanten programmeren mee

Een aantal muzikanten treedt niet alleen op, maar stelt ook een dagprogramma samen. Dat gebeurt op drie zondagmiddagen. Het zijn zangeres Mathilde Santing, zanger Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid) en klassiek saxofonist Ties Mellema.

Dansen in Vondelpark

Al enige jaren is er op vrijdagavond een dansprogramma. Net als vorige jaren is er weer een dansprogramma van hoge kwaliteit samengesteld, met grote gezelschappen als het Scapino Ballet Rotterdam, Dance Works Rotterdam, Dansgroep Amsterdam, Station Zuid, LeineRoebana en de Dansmakers.

Samenwerking met festivals en gezelschappen

Ook dit jaar werkt het Vondelpark Openluchttheater samen met allerlei culturele organisaties en evenementen. Zo presenteren Julidans, NedPho Go! en het Grachtenfestival zich in het park en vindt de finale plaats van 'Mooie Noten', de singer/songwriters-competitie van de Stichting Grap. Het laatste weekend van het seizoen valt tegelijk met de jaarlijkse Uitmarkt 2011. In dat weekend is het Openluchttheater de plek voor kinderen, onder de naam Uitmarkt Junior.

In de Voorhoede

Onder de naam In de Voorhoede programmeert het Vondelpark Openluchttheater de hele zomer lang jong talent. Op zondag treden aan het begin van de middag jonge klassieke musici op van het Conservatorium van Amsterdam, waarna professionele musici het verdere programma verzorgen. Op vrijdag zijn jonge dansers van de dansopleidingen aan de beurt. De zaterdagavond is voor talent van de Kleinkunst Academie, Comedytrain en winnaars van de verschillende cabaretfestivals. Op zaterdagmiddag is een heel uur gereserveerd voor talenten van de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Wie treden er op?

Het programma is boordevol. Dus doen we een greep: Lucky Fonz III, Meekers,

Jan Jaap van der Wal, Mathilde Santing, Theater Terra, Benny Sings, Lebbis, Ralph van Raat, Eefje de Visser, Micha Wertheim, Edsilia Rombley, Go Back To The Zoo, Dolf Jansen, Krystl, Combattimento Consort Amsterdam, René Groothof, Yora Rienstra, Freek de Jonge, Van Dik Hout en Waylon.

Het volledige programma is te vinden op www.openluchttheater.nl

Het Vondelpark Openluchttheater ontvangt financiële steun van de Gemeente Amsterdam en Stadsdeel Zuid. En van Ben & Jerry's, Rabobank en Bavaria.




Ingezonden persbericht