Ingezonden persbericht


Zondag 5 juni, 15.30 uur

Grote Kerk, Oudestraat 26, Veere

Entree: 15 / 12 euro

Musica Amphion o.l.v. Pieter-Jan Belder

Rondom Bach, werk van Bach, Telemann, Quantz en C.P.E. Bach

Musica Amphion komt met een uiterst divers programma naar Zeeland, voornamelijk trio-sonates (fluit-viool-cello-clavecimbel) uit de kring rond Bach, aangevuld met viool- en cello-sonates van de grote meester zelf.

Uit de kring rond Bach treden met name Quantz en Telemann naar voren, de laatste notabene de peetvader van Carl Philipp Emanuel Bach, die eveneens op het programma staat. Deze Bach-telg is een belangwekkend overgangsfiguur, enerzijds nog ferm geworteld in de Bach-traditie, anderzijds een voorloper van Haydn en Mozart, op zoek naar nieuwe vormen en meer emoties.

Een dergelijk programa is bij Musica Amphion in zeer goede handen. Opgericht in 1993 door klavecinist/blokfluitist Pieter-Jan Belder, richt het ensemble zich op de uitvoering van zeventiende- en achttiende-eeuwse orkest- en kamermuziekrepertoire op originele instrumenten.⤨

De musici van Musica Amphion spelen tevens in belangrijke barokorkesten zoals het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Amsterdam Baroque Orchestra, de Nederlandse Bachvereniging, het Freiburger Barok Orkest en de Academy of Ancient Music.

De discografie is uitputtend en nog immer groeiend: een opname op het label 'Quintone', met klavierconcerten van Bach en zonen verdiende een 10 in het CD tijdschrift 'Luister' en werd in de pers gewaardeerd als 'de meest aansprekende barok-cd sinds lange tijd' (Kasper Jansen, NRC).

Bezetting

Pieter-Jan Belder -clavecimbel

Remy Baudet -viool

Albert Brüggen -cello

Wilbert Hazelzet -traverso / dwarsfluit