Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Onder embargo tot moment van uitreiking

Koninklijke onderscheiding voor Pastoor Janssen uit Geleen

Sittard-Geleen, 3 juni 2011 -" Burgemeester Sjraar Cox reikt op 5 juni rond 14.45 uur, aansluitend aan de Eucharistieviering in de H. Augustinuskerk te Geleen, een Koninklijke Onderscheiding uit aan pastoor Janssen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Pastoor Janssen viert op 5 juni zijn 40-jarig priesterjubileum. Sinds 2000 is hij verbonden aan de St. Augustinusparochie in Geleen en vanaf 2007 is hij tevens pastoor van de parochie HH Marcellinus en Petrus in Oud-Geleen. Daarvoor was hij als kapelaan en later pastoor werkzaam in Maastricht.

Pastoor Janssen heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de samenwerking van 5 Geleense parochies. Hij heeft een samenwerkingsmodel ontwikkeld dat als voorbeeld geldt voor andere dekenaten in Limburg. Hij geeft leiding aan het pastorale team van het pastoraat in Geleen. Daarnaast is hij al 40 jaar vrijwilliger bij de Organisatie Limburgse Bedevaarten. Hij heeft vele reizen meegemaakt als ziekenaalmoezenier, maar maakte tevens jarenlang deel uit van het bestuur van voornoemde organisatie. Laatstelijk als geestelijk directeur.

U bent van harte welkom om deze uitreiking bij te wonen op zondag 5 juni 2011 om 14.45 uur in de H. Augustinuskerk in Geleen.




Gemeente Sittard-Geleen