Nederlandse Tafeltennisbond


NJM-finale halverwege
4-6-2011

Alle favorieten nog in de race na één dag NJM-finale

Het laatste grote nationale jeugdevenement van dit seizoen is de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen. In Panningen spelen de sterkste 12 spelers van Nederland per categorie in een twaalfkamp om de door velen meest begeerde jeugdtitel.
Na de eerste dag zijn alle favorieten nog in de race. Opvallend was wel de prominente rol die de weinige verdedigers dit jaar spelen.

Bij de jongens junioren zijn Ewout Oostwouder en Rajko Gommers nog ongeslagen. Rajko won van medefavoriet Koen Hageraats, maar Koen is nog volop in de strijd. Alleen Martin Khatchanov had een hele slechte dag met slechts één overwinning.

Bij ontstentenis van Europees kampioene Britt Eerland zijn Alice Barendregt, Dianne Overbeeke en Rianne van Duin de favoriete meisjes junioren. Rianne en Dianne maakten op de eerste dag geen fouten, Alice verloor verrassend van verdedigster Marie Depuydt. Kim Vermaas, die alleen van Jacintha de Hoop verloor en Jasminka Oeij met alleen verlies tegen Alice doen ook nog mee om de medailles.

Bas Hergelink voert de lijst bij de kadetten aan, als enige bleef hij zonder verlies. Laurens van Raadshoven en de verrassend effectieve Wilfred Schipper volgen op één punt.
Niet favoriet Nikki Eerland, maar Melissa Bours en Melanie Bierdrager staan bij de meisjes kadetten bovenaan, beide ongeslagen. Nikki verloor van Sanne de Hoop, die veel ervaring heeft met ongewone spelsystemen. Nikki kan echter zondag Melissa en Melanie nog passeren.

Eric Agamyan en Merijn Smid zijn zoals verwacht ongeslagen bij de pupillen, al had Merijn maar liefst 28 games nodig om zes keer te winnen. Edwin ten Hoope en Tiis v.d.Werf zijn nog verrassend dichtbij. Bij de meisjes leed Nederlands kampioene Lisanne de Groot na een 2-0 voorsprong verrassend een nederlaag tegen Vera van Boheemen. De verdedigster van VTV verloor zelf van Renske de Wijs, maar won haar andere duels en gaat na 6 ronden samen met Lisanne aan de leiding.

De welpen worden zoals verwacht aangevoerd door Roel Bogie bij de jongens en Kim Hergelink bij de meisjes. Kim kreeg van alle NJM-finalisten tot nu toe de minste punten tegen (110 in 19 games), maar moet wel de eveneens ongeslagen Rachel Geraets naast zich dulden. Morgen worden de resterende vijf ronden gespeeld.

De resultaten zijn te zien op www.toernooi.nl.